OBRADOVALI MALU JOVANU: Genijalna devojčica iz Knez Mihailove dobila novu violinu!

- Obezbediću lično stipendiju za njeno školovanje, ali to ne rešava sistemski problem s drugom decom - kaže Goran Vesić

  • 8

Gradski menadžer Goran Vesić obezbedio je da talentovana devojčica Jovana Savić, koja je pre mesec dana svirala u beogradskoj Knez Mihajlovoj ulici kako bi zaradila za novu violinu, dobije novi instrument, saopštila je danas Gradska uprava.

 

Sama skupila novac svirajući violinu u Knezu: Sjajna Jovana osvojila 1. mesto u Italiji (VIDEO)

 

- Srećan sam zato što će mala Jovana dobiti novu violinu. Zahvaljujem se fabrici Eurosalon zato što je pozitivno odgovorila na moj poziv i odmah uplatila novac za izradu violine. Njihova donacija je primer kako treba da se ponašaju društveno odgovorne kompanije - rekao je Vesić.

 

Foto: Tanjug/Miloše Jelesijević

Foto: Tanjug/Miloše Jelesijević

 

Gradski menadžer će u narednom periodu obezbediti stipendiju za malu Jovanu tako što će deo plate koju prima u Skupštini grada Beograda uplaćivati za stipendiranje Jovaninog školovanja.

 

- Jovana je veoma talentovana, ali nažalost tako talentovana deca su često prepuštena sama sebi i snalažljivosti svojih roditelja. Jovana dobija violinu koju je žarko želela i za koju se tako borila, obezbediću lično stipendiju za njeno školovanje, ali to ne rešava sistemski problem sa drugom decom - rekao je Vesić i najavio inicijativu za formiranje Fonda za mlade talente Grada Beograda.

 

Kako je objasnio, osnivač Fonda treba da bude Grad Beograd, a sredstva iz Fonda bi se koristila za stipendiranje talentovane dece.

 

Printskrin: Youtube/ksenija vlahovic

Printskrin: Youtube/ksenija vlahovic

 

Taj Fond bi trebalo da počne sa radom 2016. godine, a sredstva sa kojim će da raspolaže obezbeđivali bi manjim delom Skupština grada Beograda, a većim delom društveno odgovorne kompanije koje bi uplaćivale donacije Fondu.

 

- Fond bi novac dodeljivao na godišnjem konkursu, a kontrolu nad njegovim radom bi vršile ugledne javne ličnosti - rekao je gradski menadžer.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA