Ko sipa deterdžent u beogradske fontane?

Fontane su puštene juče u rad, a noćas su u fontanu "Mika Alas" na Dorćolu nepoznate osobe sipale deterdžent, zbog čega ona do daljnjeg neće raditi

  • 0

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" saopštilo je danas da je rad pojedinih fontana u Beogradu, zbog neprimerenog ponašanja građana, ugrožen jer je u njih prosut deterdžent.

U saopštenju se ističe da su fontane puštene u rad juče, a da su u noći između 7. i 8. aprila u fontanu "Mika Alas" na Dorćolu nepoznate osobe sipale deterdžent, zbog čega ona do daljnjeg neće raditi.

- Još jednom apelujemo na sve sugrađane da ne bacaju otpatke i druge materije u fontane i da zajedno s nama vode računa o njima. Ako budu ugrožavane kao do sada, nećemo biti u mogućnosti da ih neprekidno održavamo u besprekornom stanju - navodi se u saopštenju.

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" je, kako se dodaje, ovog proleća uložilo značajna sredstva kako bi fontane spremno dočekale novu sezonu i "u punom sjaju ulepšale parkove, trgove, šetališta i platoe širom Beograda".

U nadležnosti tog preduzeća je briga o 32 gradske fontane. Ove godine Grad Beograd podržao je brigu za očuvanje fontana i česmi obezbeđivanjem oko 120 miliona dinara za njihovo održavanje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA