VRATIĆE VAS U DETINJSTVO: Sećate li se ovih slatkiša koje smo jeli kao klinci? (FOTO,VIDEO)

Danas u ''moru'' slatkiša i različitih vrsta čokolada, bombona, keksova teško je doneti odluku i napraviti dobar izbor, dok je nekada to bilo mnogo lakše

  • 20

''Bilo kuda, kiki svuda'' , '' Zeka žele zeka, sa leptir mašnom i naočarima pravi je bombon!'' I jeste Žele zeka bio pravi bombon, i jedan od slatkiša kojima smo se sladili u detinjstvu.

Uživali smo u ne tako velikom broju bombona, keksova, žvaka, čokolada i svega ostalog. Kao detetu, nije bilo nimalo lako izabrati kada je gomila pred tobom.

Roditelji stalno ponavljaju kako smeš da tražiš jedan ili dva slatkiša za taj dan. I ne smeš da kmečiš i tražiš sve jer je to nepristojno…a možda se i nema para.

Podsetićemo se nekih od slatkih zezalica u kojima smo nekada uživali, a time se ujedno i bar na trenutak vratimo u detinjstvo.

Definitivno jedne od najboljih žvaka bile su Čunga Lunga sa kojima smo znali da se takmičimo ko će veći balon sa njima da napravi.

Foto: Promo Foto: Promo

A tu su i neprevaziđene Tifi žvakaće gume sa Zvezdinim i Partizanovim sličicama i ''cigara'' žvake čiji je ukus trajao maksimalno pet minuta nakon čega bi se sve pretvorilo u očajnu bezukusnu  masu koju ste beživotno preživeli sve dok vam ne bi dojadila.

48 stvari čiji bi vas ukus odmah vratio u detinjstvo, jer ste ih voleli najviše na svetu! (FOTO) (VIDEO)

Iako su se zubi od njih kvarili, to nas nije sprečavalo da u sekundu ''smažemo'' Peru Petlića i Eurokrem blok čokoladice.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Kiki bombone i Žvazbuka su slatke zanimacije u kojima smo nekada uživali, ali koje se i danas na rafovima mnogih prodavnica mogu naći, i koje su zadržale stari ukus.

Međutim, to se ne može reći za Žele zeku, čije imitacije nikada neće dostići šmek koji je stari Žele zeka imao.

Ako ste grickali  Žele zeku, onda ste sigurno bar jednom probali i neke od ukusa čuvenih  lizalica ''cucle'' i ''kišobrančića''.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Bake su imale običaj da nas klince posluže čuvenim Krašovim napolitankama, Moka kocke koje su se prosto topile u ustima.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Sećate li se ovih slatkiša? Koji slatkiši vas vraćaju u detinjstvo?

( Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    23. maj 2015 | 16:04

    A sladoled u kocki ili lopti koji se jeo malom plasticnom kasicicom?

  • Nata

    23. maj 2015 | 13:57

    SOFTI žvake, mislim da su se tako zvale, roze i narandžasto pakovanje, najslađe i najveći baloni su se od njih pravili. ROKI bombone, "slatko - ljuti kamenčići"

  • DM

    23. maj 2015 | 15:46

    A gde su sok svake? :) ☺

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA