NAJEZDA BUBA NA BEOGRAD: Bubašvabe okupirale stanove na Vračaru i Dorćolu!

S obzirom da je tek početak leta, broj bubašvaba i bubarusa će biti još veći

  • 4

Prestanak padavina i tople temperature su idealan uslov za pojavu i razmnožavanje bubašvaba i bubarusa, što dodatno zabrinjava stanovnike Beograda.

- U početku sam povremeno viđala bubašvabe u hodniku od zgrade, a nakon nekoliko dana su preplavile stan. Bilo ih je u slivnicima, kuhinjskim elementima, kutijama od kafe i žitarica, a najviše u kupatilu.

Ubrzo su stanari cele zgrade imali isti problem - objašnjava za "Blic" Andrea Pataki, koja stanuje u blizini Vukovog spomenika.

Agencije za dezinsekciju i deratizaciju imaju povećan obim posla, jer je u ovom periodu povećan broj bubašvaba.

Printskrin: Youtube/  Ana Varagić Printskrin: Youtube/Ana Varagić

- Građani Beograda nas češće zovu za vreme letnjih perioda. S obzirom na to da je tek početak leta, naglasio bih da će broj bubašvaba i bubarusa biti još veći, a najugroženije su stare zgrade na Dorćolu i opštini Stari grad, kao i zgrade u naseljima pored reke - kaže Vladimir Milovanović, vlasnik jedne od agencija za deratizaciju.

Milovanović objašnjava da je moguće uraditi fizičku zaštitu - skloniti svu lako dostupnu hranu, redovno bacati otpatke, zatvoriti slivnike, staviti mreže na prozore i slično.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mamba

    3. jul 2015 | 09:07

    To je elitniji deo grada, tu jos moze nesto da se nadje od hrane ... :)

  • Chicha.

    3. jul 2015 | 14:00

    Kora krastavaca privlači ih ali je za njih smrtonosna.ljuštite koru i položite tako da zeleno bude nazemlji-podu a belo naviše.Deluje cele noći,sutradan ili nakon 12 sati stavite druge sveže kore.decenijama funkcioniše i ne omane nikada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA