VRELO LETO U BEOGRADU: Evo šta je sve besplatno i kako da se dobro provedete za 0 dinara

Ako želite da provedete kvalitetn ovo dugo i vrelo leto, postoji više načina

  • 0

I ovog leta glavni grad nudi niz kulturnih sadržaja i manifestacija na koje je ulaz slobodan. Koncerti, projekcije, obilasci muzeja i rekreacija za koje ne treba izdvojiti ni dinar – moguće je.

Koncerti

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

U okviru Belgrade Beer Festa, koji traje od 19. do 23. avgusta, nastupiće veliki broj izvođača. Neki od njih su Riblja čorba, Rundek Kargo Trio, Kiki Lesandrić i Piloti i mnogi drugi.

Novinu ove godine, predstavlja Belgrade Beer Garden, koji otvara domaći bend Orthodox Celts, 10. jula na Adi Ciganliji. Beer Garden možete posetiti do 12. avgusta, a organizatori najavljuju koncerte KKN-a, Vampira, Naked-a, Del Arno benda i mnogih drugih, kako prenosi "Blic".

Do kraja jula ispred Doma omladine, na "Platou Milana Mladenovića" , održavaće se besplatni "Koncerti na zidiću". Među bendovima koji nastupaju su "Ućuti pas“, "Blue family", "Siempre peligroso" i drugi.

Festival "Belef" u svom programu ima besplatne džez koncerte u Klubu Bitef teatra, dok ljubitelji opere, 23 jula, mogu ići na "Veče popularnih operskih dueta" u svečanoj Sali Skupštine grada.

Filmovi

Foto: Promo Foto: Promo

"Film street festival" je započeo 12. juna filmom "Ratovi zvezda",a trajaće do 6. septembra. Zaljubljenici u film će na različitim lokacija, pod otvorenim nebom gledati najpoznatija filmska ostvarenja.

Bez ikakve naknade, prisutni mogu uživati u filmovima "Pevajmo na kiši", "Groznica subotnje večeri", "Doručak kod Tifanija" i "Buntovnik bez razloga".

Književne večeri

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

Četvrti letnji ciklus književnih "Večeri na Kosančiću", u organizaciji Narodne biblioteke Srbije, otvoren je nastupom akademika Dušana Kovačevića, a trajaće tokom jula i avgusta.

Borislav Čičovski, Vladimir Pištalo. Milena Marković I Filip David su samo neki od književnika i akademika koji će razgovarati sa Beograđanima ili čitati odlomke iz svojih rukopisa ili knjiga.

Istorija,umetnost i etnografija

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

Vreme odmora ostavlja dovoljno prostora za obilazak muzeja. Ukoliko vas zanimaju kultura i istorija Balkana možete posetiti Narodni i Etnografsku muzej, u koje je ulaz slobodan nedeljom. Muzej istorije Jugoslavije nudi besplatan obilazak svakog prvog četvrtka u mesecu, dok je u Istorijskom muzeju za to predviđen utorak.

Bazeni

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

U periodu visokih temperatura, mnogi Beograđani potraže rashlađenje na nekom od gradskih bazena. Osnovci i srednjoškolci na kupanje mogu ići besplatno i to ponedeljkom i sredom na bazenu sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" i sredom na bazenu Zavoda za sport sportsku medicinu u Košutnjaku.

Takođe, ulazak na većinu bazena je besplatan za mlađe od 7 godina.

Časovi joge na Adi

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ovo je sedma godina za redom kako "Joga savez Srbije" sprovodi akciju "Vežbajte jogu sa nama", u okviru koje se svake nedelje od maja do septembra meseca na Adi Ciganliji održavaju besplatni časovi joge za sve zainteresovane.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA