LETOVALI SMO JEDAN DAN NA ADI: Evo koliko novca treba jednoj porodici za provod na "beogradskom moru"

Bili smo na Adi Ciganliji i skupo smo se proveli

  • 34

Veliki toplotni talas je pogodio našu prestonicu, a njeni građani se snalaze na sve moguće načine da pronađu način da se osveže, rashlade, ali usput i odmore. Visoke temperatura je mnoge  "oterala" na more i odmor, ali oni koji su ostali u Beogradu uporno pokušavaju da svoje slobodno vreme iskoriste na bazenima ili Adi Ciganliji.

Reporter Telegrafa se prošetao do Ade, i raspitao se koliko novca bi trebalo da spremi jedna četvoročlana porodica, majka i otac sa decom,i da pristojno provedu jedan dan pored vode.

Cene pića u kafićima su iznad prosečnih cena u gradu. Najjefitnije pivo je 240, a espreso kafa 150 dinara. Dakle, ako tata uzme jedno pivo, mama uzme nes kafu koja košta 250 dinara, a deca po dva soka koštaju po 230 dinara, dobija se apsurdna cifra od 950 dinara. Zapamtimo da je ovo samo, ako se uzme po jedno piće, ali deca, kao što svi znamo, traže još da piju zbog velike vrućine, što je i razumljivo.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ako sednete u kafić, po nekom bontonu, ali i po pravilu tog kafića, ne biste smeli da jedete ono što donosete od kuće već ono što kuhinja kafića nudi. Najjeftiniji je tost sendvič, po skromnoj ceni od 250 dinara, dok je cela pica 600 dinara, a pljeskavica isto kao i pica.

Dakle, sve četvoro da uzme po jedan tost-sendvič, opet će ispasti 1000 dinara, ali svi dobro znamo da se neće uzeti samo sendvič.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na šetalištu, takođe, možete kupiti pljeskavicu po ceni od 150 dinara, ali bi trebalo da se nadamo da je ta razlika cene u odnosu na onu u kafiću zbog mesta, a ne kvaliteta. U protivnom, u velikom smo problemu.

Za bilo kakvu vrstu zabave, takođe bi moralo da se plati. Žičara, koja vodi na drugu stranu Ade, košta 500 dinara u jednom pravcu, dok je povratna 800. Ako jedan od roditelja izrazi želju da sa jednim detetom se preveze preko, i da se vrati nazad, onda će morati da izdvoji 1600 što bi za mnoge bio pravi luksuz.

Jedan prosečan sladoled na štapić košta oko 70 dinara, tako da će vas četiri sladoleda koštati blizu 300. Ručno ceđena pomorandža koja prosto mami da bude popijena košta 200 dinara po jednoj čaši, pa vi onda vidite koliko bi Vam para trebalo da bi cela porodica dobila voćno osveženje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Najjeftinija cena jednog uspešno provedenog dana će vas koštati 3000 dinara, ali to je samo minimum. Dolazi se do zaključka, ali i pitanja: Da li je i Ada Ciganlija postala luksuz?

Svakako, Ada nije toliko strašna, pogotovo ako ste mladi, puni snage i željni konstante zabave, ali ako ste roditelj koji je jedva čekao da uzme slobodan dan da bi sa svojom porodicom proveo uz mir i odmor, Ada će ga skupo Vas skupo koštati.

U krajnjem slučaju, uvek možete da postavite peškir na šljunak, i da molite Boga da vas ne strefi sunčanica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZS

    8. jul 2015 | 17:32

    Nama je skupo da sedimo kuci kamoli da idemo negde!

  • Panco

    8. jul 2015 | 14:17

    Pa najskuplji smo grad sa najmanjim platama.A kao kriza u grckoj.A oni plate Od 800 do 1200 eura.A kod nas 200 eura.Eto gde mi zivimo.

  • D.

    8. jul 2015 | 17:23

    250 dinara pivo ja za te pare mogu da kupim 3 ili 4 limenke piva i lagano da ih popijem ja mislim da bi trebalo malo da razmisle da smanje te cene pica i hrane neprimamo mi platu od 3000 ili 4000 evra platu pa da placamo toliko hranu i pice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA