OVO JE SRPSKI ZID PLAČA: Slike 2.500 ubijenih Srba postavljene ispred Skupštine Srbije! (FOTO)

- Za taj spomenik neko može pomisliti da i ne znači ništa, ali mi se borimo da ova država stane iza tih žrtava i da ih u neku ruku prizna, a ne da ih zaboravom ubije još jednom - rekla je Radojčić

  • 9

Panoi sa fotografijama i imenima više od 2.500 civilnih žrtava, vojnika i policajaca, pod nazivom "Srpski zid plača", postavljeni su ispred Skupštine Srbije.

Na ovaj način Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji zahteva od države i grada Beograda da im dodeli lokaciju za podizanje spomenika žrtvama.

Panoi će ispred parlamenta ostati do 15. jula. Predsednik tog udruženja Simo Spasić rekao je novinarima da od države i grada traže da dobiju lokaciju za spomenik za sve ubijene i nestale srpske žrtve na Kosovu i Metohiji.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Udruženje je, kako je naveo, pokrenulo i peticiju za podizanje tog spomenika, a ona je predata i predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću.

Spasić je rekao da je sa predstavnicima republičkog parlamenta dogovoreno da će "Srpski zid plača" ostati ispred najvišeg zakonodavnog tela do 15. jula.

Lozanka Radojčić, majka vojnika stradalog na Košarama, navela je da je bol svake majke za izgubljenim detetom isti, ali da za bol majki iz Srebrenice zna ceo svet, a da za bol majki iz Srbije retko ko zna.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

- Za taj spomenik neko može pomisliti da i ne znači ništa, ali mi se borimo da ova država stane iza tih žrtava i da ih u neku ruku prizna, a ne da ih zaboravom ubije još jednom - rekla je Radojčić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GOGA

    8. jul 2015 | 15:01

    Braćo iz Republike Srpske, Grci, i Makedonci ujedinimo se ili nas neće biti.

  • Ja

    8. jul 2015 | 14:16

    Boli,jako boli kada vidim ove fotografije.Shvatimo,iz svake fotografije je jedan ljudski zivot koji se,nazalost,nasilno ugasio.Pojedini su cak svirepo i muceni pre smrti..prosto da coveka uhvati jeza..Ali srpske zrtve se ne racunaju,tako svet gleda.Mrtvi Bosnjaci,Hrvati,Siptari,tu se udara"na sva zvona",povecavaju se brojke mrtvih(zao mi je svakog zivota,ali kao i ubistvo,igranje sa brojkama je takodje veoma velik greh).Dok mi naivni mislimo:"Pravda ce pobediti!"Ma pravo i pravda nisu isto.Mi se za nase zrtve moramo izboriti.Moramo celom svetu pokazati da su i Srbi nevino stradavali u ratovima 90tih..

  • brana

    8. jul 2015 | 18:30

    A gde su njihive slike?Paa neeemaaa,ima ali sa rodjendana,svadbi,novogodisnjih noci,vecina os njihovih 8 hiljada je zivo i zdravo,sve je proverljvo a od onih koji su tu sahranjeni polovina je dovlacena sa strane a ima ih kao ona devojka sto se juce javila i nestalih,koliko se secam do prosle godine su ih sahranjivali.Nasih 3500 ljudi stoji imenom i likom i taj zlocin koji je vapio za osvetom ne moze niko poreci,neka pogledaju datume.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA