Mali: Stvorili smo bolje poslovno okruženje za investitore!

– U septembru nas očekuje početak izgradnje Beograda na vodi i zajedno sa drugim projektima menjamo naš grad, unoseći moderan pogled, ali i zadržavajući tradiciju po kojoj je grad prepoznatljiv - izjavio je Mali

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i glavni gradski urbanista Milutin Folić obišli su danas završne radove na izgradnji poslovnog kompleksa „GTC Fortyone” u Bloku 41.

Siniša Mali je podsetio da su radovi na izgradnji objekta počeli pre svega deset meseci, kao i da je on bio jedan od onih koji su učestvovali u postavljanju kamena temeljca za budući kompleks.

Deset meseci kasnije nalazimo se na mesec dana od otvaranja objekta od 10.000 kvadrata, prvom od tri koji će činiti kompleks na ukupno 30.000 kvadrata. Druga faza počeće već u septembru i ovo je prvi objekat koji je veći od 5.000 kvadratnih metara koji se u Beogradu izgradio u poslednjih pet godina.

Time se pokazuje da se polako vraća zainteresovanost investitora za ulaganje u grad Beograd, a o tome jasno govori i podatak da je 80 odsto zgrade već izdato kompanijama koje posluju u Srbiji i žele da prošire poslovanje, ali i novim kompanijama koje su tek došle u našu zemlju. To znači da smo na dobrom putu da zajedno sa Vladom Republike Srbije istrajemo na reformama i stvaranju boljeg poslovnog okruženja za potencijalne investitore – kazao je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Podsetivši da je prošlog meseca kompanija „Ikea” za svega dva dana dobila građevinsku dozvolu, Siniša Mali je istakao da su pred Beogradom i drugi veliki projekti.

U septembru nas očekuje početak izgradnje Beograda na vodi i zajedno sa drugim projektima menjamo naš grad, unoseći moderan pogled, ali i zadržavajući tradiciju po kojoj je grad prepoznatljiv. Preduzeće „Gradina” izgradnjom ovog objekta dokazuje da imamo jaku građevinsku industriju, ljude, znanje i kvalitet i da u svakom trenutku možemo da odgovorimo na zahtev investitora, a ovakvi projekti istovremeno predstavljaju i dobar uvod za nastupajuću izgradnju Beograda na vodi – rekao je Siniša Mali.

Milutin Folić, glavni gradski urbanista, ukazao je da ovo gradilište, sa izgradnjom podzemnog i nadzemnog dela, predstavlja jedno od trenutno najvećih gradskih gradilišta.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Pored ovog projekta, tu je i gradilište za „Sosijete ženeral” banku, u punom je zamahu i izgradnja u Rajićevoj ulici, dovršava se hotel „Meriot”, „Ikea” se priprema da počne sa radovima na jesen, a u toku su i drugi veliki infrastrukturni projekti. Takođe, završavamo i projekte vezane za kanalizacionu mrežu, koji su za Beograd od velike važnosti i koji će u narednom vremenu biti realizovani – rekao je Milutin Folić.

Peđa Petronijević, direktor „GTC Srbija”, zahvalio je Gradu Beogradu i izvođačima na podršci i podsetio je da ovo četvrti objekat koji ova kompanija gradi u Srbiji. Prema njegovim rečima, useljenje klijenata očekuje se za već dve nedelje.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA