SOLIRATE? Evo šta sve možete da radite u Beogradu, dok ste sami!

Pogledajte šta sve možete da radite u Beogradu kada solirate

  • 2

Kad si solo u Beogradu, hiljadu i jednu stvar možeš da uradiš. Broj 1 među najgorim stvarima je da sediš u svom sobičku i ne radiš ništa.

Idi u bioskop jer u bioskopu nećeš biti sam(a) pod uslovom da imaš kartu za neki popularniji, normalniji termin. U bioskopu uvek vlada „grupna“ atmosfera: ako je komedija – smejaćeš se zajedno sa nepoznatim ljudima oko sebe, ako je tragedija – plakaćeš. Preporučujem Kinoteku, Zvezdu ili ultra popularni Filmstreet.

Sava centar, publika u bioskopu

Idi vežbaj u teretani, u Košutnjaku, na Adi, na keju, Topčideru, na Dvajspetom, gde god već trčiš, vežbaš, radiš jogu ili nešto samo svoje. Nauči da voziš skejt. Kad popraviš fizičko stanje – popraviš se i mentalno. Izlizano ali uvek aktuelno: u zdravom telu – zdrav duh!

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/marin Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/marin

Idi kod tetke na Kanarevo brdo ili kod ujke i ujne ili kod nekih skoro zaboravljenih ali omiljenih rođaka. Najavi se. Obavezno ponesi 200 gr kafe, sok (100% prirodni) i neko voće.

Foto-ilustracija: Foter.com / SalFalko Foto-ilustracija: Foter.com / SalFalko

Provozaj se dvojkom ali, pun krug, čak dva kruga. Dok još postoji ta linija. Obavezno gledaj kroz prozor. Videćeš sigurno nešto što prvi put vidiš, a možda će u tramvaj da uđe neko ko ti je drag, a dugo ga nije bilo u tvojoj blizini.

Foto: Wikimedia/IIAleksandarII Foto: Wikimedia/IIAleksandarII

Smisli novi hobi idi na kurs gitare, jezika, šivenja, kaligrafije i počni da praviš herbarijum, origami, novi suvenir Beograda. Slaži puzzle od 1000 komada. Čitaj knjige. Igraj stare video igre na aparatima. Otvori pasijans.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Uđi u banku bilo koju banku; reci da želiš kredit; imaćeš sagovornika minimum sat vremena. Važno je samo da se na kraju ne primiš na kredit.

Foto-Ilustracija: Profimedia Foto-Ilustracija: Profimedia

Šetaj ulicama i čini dobra dela: pomozi penzosu da pređe ulicu, nemoćnom ponesi torbu, pomozi tuti da se lepo uparkira. Dovoljno je – nema potrebe da budeš Betmen. Mislim, ima… ali, nema veze.

Foto: Twitter/@ZackSnyder

Poseti muzej ili galeriju, ali učini to kad je najavljeno vođenje kroz izložbu. Najbolje je da ošacuješ kad kroz izložbu vodi sam umetnik – trostruka dobit: kulturno si se uzdigao, saznao si nešto što ti nije bilo ni na kraj pameti, pričao si sa poznatim likom. Preporučujem: Muzej istorije Jugoslavije, U10, Remont.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Upoznaj Beograd na nekoj od turističkih tura. Predlažem razgledanje biciklom, segvejom ili brodom. Nećeš biti sam(a), a i imaćeš koga da zapitkuješ svaki čas. Potrebno je samo dobro da spremiš neočekivana pitanja za vodiča.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Uzmi fotoaparat jer čovek sa fotoaparatom nikada nije sam i još jednom dokaži da je Beograd fotogeničan. Mada, selfi privlači druge ljude! Fotkaj se!

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Kad si solo u Beogradu - o’ladi malo!

(Telegraf.rs /  Danubeogradu.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA