EVROPSKO PRVENSTVO U FUTSALU USRED BEOGRADA: Mali se sastao sa delegacijom UEFA! (FOTO)

Zvaničnici Grada Beograda upoznali su predstavnike UEFA sa tokom i dinimikom organizacionih priprema za ovo atraktivno evropsko takmičenje

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević primili su danas u Starom dvoru delegaciju UEFA i razgovarali o predstojećem Evropskom prvenstvu u futsalu, koje će se održati od 2. do 13. februara 2016. u Beogradu.

Evo zašto je FSS ugostio 14 funkcionera UEFA!

Razgovorima sa delegacijom UEFA prisustvovao je i Slavko Gak, gradski sekretar za sport i omladinu, kao i članovi Fudbalskog saveza Srbije.

Nikola Nikodijević je istakao da su zvaničnici Grada Beograda upoznali predstavnike UEFA sa tokom i dinimikom organizacionih priprema za ovo atraktivno evropsko takmičenje.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Razgovarali smo o sistemu žrebanja koje će se obaviti u oktobru ove godine i medijskoj promociji događaja koja će goste upoznati sa Beogradom. Očekujemo posetu više hiljada gostiju iz inostranstva, što je dokaz da se u organizaciji sportskih takmičenja Beograd prepoznaje kao veoma atraktivna sportska destinacija. Naš grad je u svetu sporta ozbiljan brend, jer pored ovog prvenstva organizujemo i Evropsko prvenstvo u vaterpolu, Dvoransko prvenstvo Evrope u atletici i veoma smo ponosni na to kako nas gledaju sve svestske sportske organizacije. Kako smo i u prošlosti bili organizatori najvećih sportskih događaja, ovo za nas nije ništa novo, imamo iskustvo i potrebne profesionalce za taj posao, i očekujemo da ovo bude jedno od najvećih evropskih prvenstava u futsalu koje se ikada održalo. Verujem da će Beograđani biti kao i uvek dobri domaćini i da ćemo iz našeg grada poslati u svet najbolju moguću sliku - rekao je Nikola Nikodijević, izrazivši nadu da će reprezentacija Srbije postići dobar rezultat na predstojećem prvenstvu.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je podsetio da je Grad Beograd opredeljen da svake godine organizuje najmanje jedno veliko sportsko događanje, jer se naj taj način promoviše kako Beograd tako i cela Srbija kao zemlja koja je dobar organizator i gde je svaki gost dobrodošao.

Igor Gačić iz Fudbalskog saveza Srbije zahvalio je Gradu Beogradu na podršci u naporu da se predstojeće Evropsko prvenstvo u futsalu organizuje na najbolji mogući način.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je za 2. oktobar najavio žrebanje za predstojeće prvenstvo, koje će se održati u zdanju Starog dvora.

U ovom takmičenju, koje će se održati u Kombank areni, nastupiće 12 evropskih reprezentacija, a sve troškove takmičenja snosi UEFA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA