PROVELI SMO JEDAN DAN U BEOGRADSKOM LUNA PARKU: Nećete verovati koliko novca nam je trebalo! (FOTO) (VIDEO)

Ovo je jedna od retkih vrsta zabava koje su ostale još iz vremena kada se uživalo bez kompjutera, konzola, ajfona i tableta

  • 3

Tropski talas koji je zahvatio našu zemlju u poslednji par dana se “stišao”, pa smo odlučili da iskoristimo priliku dok je temperatura izdržljivija da odemo u luna park na Kalemegdanu. Nameravali smo da se podestimo detinjstva i luna parkića koji nam je doneo dosta radosti u onim nesrećnim vremenima.

Interesovalo nas je da li se promenio, poskupeo, poboljšao ili oronuo, ali ono što smo tamo zatekli nas, u stvari, prijatno iznenadilo. U podnožju Kalemegdana, blizu zoološkog vrta, nalazi se luna parkić, koji više od 40 godina radi punom parom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sva ona zaboravljena čarolija ubacivanja žetona u mašinu, i nikada dovoljno dugog “đipanja” koje usledi nakon toga na spravama napravljenim za zabavu najmlađih, ali i ponekada starijih mušterija, tvrdoglavo se nalazi na jednom mestu već 50 godina, i dalje ne želi da se preda novom digitalizovanom dobu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

-Smešno je što je mene moj otac ovde dovodio ovde, a sada ja dovodim svog klinca. Cene kao da se nikada nisu promenile – rekao je zadovoljni otac K.P., koji je doveo svog sina na panoramu.

Cene za sve mašine su iste, tačnije jedna karta je 70 dinara. Tu su u čuveni automobilčići, koji se već decenijama sudaraju, i zbog kojih mališani najviše navaljuju da dolaze. Pored njih, tu su i šareni tobogani, ali i lepršavi ringišpil za najmanje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Panorama je glavna maskota luna parka, koji pored roditelja i dece su oprobali i zaljubljeni parovi.

-Danas nam je tri meseca, i krenuli smo prema zoološkom vrtu, ali smo ipak zastali ovde da se poigramo – rekao je Mirko(20), koji je bio tu u prolazu sa devojkom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na kraju, može se reći da roditelj sa prosečnim primanjem može da priušti svom detetu jednom nedeljno starinsku, ali zdraviju vrstu zabave za samo 200 dinara, ukoliko dete želi da “obiđe još jedan krug” u autiću.

Ovo je među retkim vrstama zabave, koje su ostale još iz “onog” vremena, i podsećaju kako je nekada postajala igra bez kompjutera, konzola, ajfona i mora video igara.

POGLEDAJTE SNIMAK LUNA PARKA:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B.J

    28. jul 2015 | 20:25

    200 din su tri voznje za jedno dete...samo tri voznje. E, sad zamislite dvoje-troje dece po tri voznje, plus sladoled, plus grickalice, plus gorivo ili bus plus...i tako jednom nedeljno kao sto kazete. Odakle bre???

  • Kare

    28. jul 2015 | 19:51

    Svaka cast, ti sto drze taj luna park su ljudine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA