Beograd mora da dobije metro!

- Brojimo putnike i saobraćaj u Beogradu i kada to bude gotovo, moći ćemo da izađemo sa idejom kako ćemo raditi prvu liniju metroa - najavio je Vesić

  • 1

Beograd će morati da dobije metro, to je u planu i na tome se radi, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

 

- Brojimo putnike i saobraćaj u Beogradu i kada to bude gotovo, moći ćemo da izađemo sa idejom kako ćemo raditi prvu liniju metroa - najavio je Vesić.

 

Vesić je podsetio da je još prethodna gradska uprava angažovala francusku kompaniju da uradi idejno rešenje prve linije metroa, ali da je neophodno da budu obuhvaćene i promene kao što su "Beograd na vodi" i železnička stanica "Prokop". Gradski menadžer je ukazao da Beogradu nije potreban težak metro, da postoje laki metroi i kombinacije tramvaja i metroa i najavio širenje tramvajske mreže, šine preko mosta na Adi i da će od okretnice na Autokomandi šine biti produžene prema Višnjici.

 

Vesić smatra da je zapanjajući podatak da samo 12 odsto putnika koristi tramvaj, što znači da nije dobro isplanirana mreža linija.

 

Rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića počeće 10. avgusta i trajaće 120 dana, a plan je da u narednih pet godina kompletan centar grada, između Zelenog Venca, Trga Republike, Pariske ulice i Braće Jugovića, postane pešačka zona, potvrdio je Vesić.

 

Foto: Tanjug/Miloše Jelesijević

Foto: Tanjug/Miloše Jelesijević

 

- Ulica Vuka Karadžića postaće pešačka zona, a potom i Zmaj Jovina u delu kod pošte - najavio je Vesić.

 

Gradski menadžer je najavio da će biti zatvoren ulaz u garažu sa Obilićevog venca i ulaziće se samo iz Ulice Maršala Birjuzova, a ta garaža sledeće godine dobiće novih 220 parking mesta.

 

- Ove godine će Parking servis raspisati nabavku za izvođače za projekat za garažu na Studentskom trgu koja će imati 750 mesta - rekao je Vesić i dodao da su u planu garaže ispod Pariske ulice i Trga Republike i kod Obeliksa koji je postavljen povodom prve konferencije pokreta nesvrstanih.

 

Vesić je potvrdio da završetak radova na Cvetnom trgu očekuje 10. oktobra i da su radovi podeljene u dve faze, od kojih je prva počela i traje 45 do 50 dana, a druga faza će trajati 25 dana.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lulu

    4. avgust 2015 | 14:09

    Чистите подземне пролазе,смрде и представљају ругло и огледало града.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA