Crveni KOMARAC UBICA hara Beogradom, evo kako izgleda! (FOTO)

U Beogradu se pojavila nova vrsta komarca koja nije karakteristična za naše podneblje i veoma je opasna

  • 26

Tokom leta pored nesnosnih vrućina, glavobolju nam zadaju i komarci. Nema ništa dosadnije od tih malih napasti.

UJEO VAS JE KOMARAC? Evo kako da vas ne svrbi!

Međutim, neke vrste ovog insekta mogu da budu i te kako opasne. U Beogradu se pojavila nova vrsta komarca koja nije karakteristična za naše podneblje i veoma je opasna.

Tačnije, kako je ekipa Telegrafa nakon kraćeg istraživanja utvrdila - smrtonosna!

OVOG KOMARCA SMO UBILI U REDAKCIJI: Da li je u pitanju SMRTONOSNI tigrasti komarac?!?

Reč je o crvenom komarcu, kojeg je naš reporter uslikao na jednoj od beogradskih reka. Ujed ovog insekta, saznajemo, može da ostavi ozbiljne posledice.

Naime, iz ambulante Veterinarskog fakulteta su nam objasnili da ovaj komarac može biti prenosilac groznice zapadnog Nila.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

NE JENJAVA: Broj obolelih od virusa Zapadnog Nila povećan na 137

- Ovaj komarac je prenosilac groznice zapadnog Nila, a može da ugrozi i kućne ljubimce. Ako ovaj insekt ujede psa, može da izazove bolest srčanog crva i da bude fatalan - kažu sa Veterinarskog fakulteta u Beogradu.

OVO JE NAJOPASNIJA ŽIVOTINJA NA SVETU: Godišnje ubije oko 725.000 ljudi! Da li se plašite? (VIDEO)

Lekari ističu da 80 odsto slučajeva groznica zapadnog Nila prolazi bez simptoma, dok se kod 15 odsto pacijenata virus manifestuje kao laki letnji grip. Može doći i do razvoja teške kliničke slike sa znacima upale mozga (encefalitis), ili upale moždanica i kičmene moždine (meningitis), odnosno neuroinvazivnog oblika bolesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIROSLAV SANTRAČ

    13. avgust 2015 | 15:19

    Još jedna podvala proizvođača sredstava za zaprašivanje komaraca! Otrov protiv komaraca ustvari, truje ljude. Komarac zapadnog nila ne postoji, a ni virus, niti groznica. Ovde nam je komarac podmetnut kao PROBLEM, da bismo mi preduzeli AKCIJU, a oni nam ponude REŠENJE: prodaju nam sredstvo za trovanje komaraca, koje u stvari TRUJE LJUDE. Simptome tog trovanja oni su nazvali Groznica Zapadnog Nila i tako optužili komarce i nepostojeći virus. Cilj je profit, i SMANJENJE BROJA STANOVNIKA NA ZLATNU MILIJARDU!!!

  • Ludi Elemirac

    13. avgust 2015 | 12:48

    Bez brige, komarac je likvidiran! Kod nas u Elemiru imamo problem sa vanzemaljcima, vidjenisu kako haraju kukuruznim poljima. Stefan Popovic

  • Lale

    13. avgust 2015 | 17:58

    Ako je fotografija crvenog insekata na slici snimljena u beogradu neophodno je da entomolozi utvrde šta je.so obzirom na godinu i velike migracije ljudi sa juga kroz našu zemlju treba biti pažljiv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA