BEBE SU MI SPAVALE NA BEOGRADSKOJ KIŠI, POKISLE SU DO GOLE KOŽE: Ispovest ovog čoveka nateraće vam suze na oči!

"Novca više nemamo, sve smo dali ljudima koji su nas doveli ovde. Kada mi ćerke ovo pojedu, ne znam čime ćemo da ih hranimo"

  • 24

Mohamed Šeho (38) jedan od izbeglica iz Sirije, prekjučerašnju gladnu i vetrovitu noć sa ženom i dvoje dece proveo pod vedrim nebom.

SRBIJA NA ZAHTEV EU DIŽE ZID NA GRANICI I ZATVARA BALKANSKI PUT MIGRACIJA: Ovako će Beograd rešavati problem MIGRANATA!

TUGA I HAOS U VOZU ZA SRBIJU: Struja spržila jedno dete, opšta tuča migranata!

- Došli smo u Srbiju pre nekoliko dana, veliki put smo prešli do vaše zemlje. Cilj nam je Nemačka, ali dalje ne možemo, ne znamo ni kako da stignemo do Mađarske. Novca više nemamo, sve smo dali ljudima koji su nas doveli ovde. Kada mi ćerke ovo pojedu, ne znam čime ćemo da ih hranimo  - priča Mohamed i pokazuje polupraznu kutiju sa dečijom hranom.

Njegove dvomesečne bliznakinje Šeksa i Ajša nemirno spavaju u očevom naručiju u parku u blizini Železničke stanice u Beogradu.

Umesto da prve dane svog života provedu u udubnoj kolevci sa zvečkama, okružene ljubavlju, ove devojčice bile su prinuđene da nekoliko nedelja po rođenju krenu na put koji može da ih košta života.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Hvala dobrim ljudima koji su nam dali pelene, benkice i vlažne maramice za decu, neću im to zaboraviti do kraja života - priča i dodaje da se većina njihovih saputnika trudi da i pomogne.

S obzirom na to da građanski rat u Siriji traje već nekoliko godina, pitali smo ga kako se odlučio na tako smeo korak kao što je podizanje dece u gradu u kom svakodnevno padaju bombe.

FOTO: Telegraf FOTO: Telegraf

- Koliko god suludo zvučalo, čovek se na sve navikne, nadam se da će život pobediti rat, ali čim su se ove devojčice rodile, shvatio sam da sam pogrešio - priča Šeho i dodaje da bi izdržao tamo, ali tamo više nema života.

Trenutno se u Srbiji nalazi 70 000 migranata, dnevno u Srbiju uđe bar njih 1000 iz Makedonije. Budući da je Mađarska napravila žičani zid na svojim granicama, ostaje pitan je gde će svi ovi nesrećni ljudi dalje. 

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.S

    19. avgust 2015 | 21:23

    Čitam ovde neke komentare pa prosto ne verujem. Na rečima puno brižnih a ustvari nije tako. Toliko kritike ljudima koji misle drugačije. Sve civilizovane zemlje prvo gledaju svoj narod pa onda svi drugi, ako stignu na red. Šta je tu loše?. Vidim kritikujete ženu koja nije dobila porodiljsko. Pa naravno da je kivna na SVOJU državu što ne brine o njoj i njenoj bebi. Pa jel' vi tako brižni svoj kuvan ručak postavite svojim ukućanima jel' nosite komšiji?. I zato ''dobročinitelji'' ako tako jako brinete, iselite se vi a sve svoje ustupite jadnim azilantima. Preteraste stvarno. Mi smo toliko siromašna zemlja, imamo toliko siromašnih ljudi, užasno siromašni, sa petoro, šestoro dece kojima tavanice vise nad glavom, žive kao u srednjem veku, a u svojoj zemlji. Gde oni da idu?. Treba pomoći, ali mi ne možemo primiti sve Sirije i sve Pakistane. I zato svako ko misli da je to neispravno, neka lepo ode u azilantski park i neka sebi KUĆI dovede jednu porodicu i neka se pokaže a ne samo da priča.

  • Victoria

    18. avgust 2015 | 16:30

    Svaka cast onima koji saosecaju ali ovi sebicnjaci mi idu na zivce! Ko zna mozda uskoro i mi svi budemo negde bezali a onda cete vi smatrati normalnim da vas neko primi. Oni idu u Nemacku zato sto su tamo bolji uslovi za zivot. To sami znate.

  • Pedja

    18. avgust 2015 | 12:00

    A ko te je terao da sa decom bezis u tri lepe.Ako bezis od rata mogao si i u turskoj ostati,pa na kraju krajeva i u Srbiji,nisam za to,ali ako ti je stalo samo do mirnog života onda se beži bilo gde,gde nema rata.Ali ne,nije vama samo do toga,vi bi lagodan život,veliku socijalu itd....Pa odmah u Nemačku,Švedsku...Pazi molim te...Bezobrazluk!Ne bežite vi od rata,od rata se beži bilo gde a ne baš u Nemačku!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA