Vesić: Zgrada Treće beogradske gimnazije je slika i prilika celog SRPSKOG ŠKOLSTVA! (FOTO)

- Nedopustivo je da gimnazija sa ovakvim renomeom radi u zgradi u kojoj krov prokišnjava, učionice nisu uslovne, sa zidovima punim vlage i sa pojedinim učionicama bez dnevnog svetla - izjavio je Vesić

  • 2

Gradski menadžer Goran Vesić posetio je danas Treću beogradsku gimnaziju, najavljujući da će Skupština grada sa Ministarstvom prosvete učiniti sve kako bi ta škola i njeni učenici dobili uslove za rad koji mogu da opravdaju titulu elitne beogradske gimnazije.

Vesić: Beograd u Mladenovac ulaže preko 300 miliona dinara

Vesić je rekao da je zapanjen stanjem u kome se nalazi zgrada te škole iz 1906. godine, utoliko pre što je ona pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

- Zapanjen sam stanjem zgrade i mogu da upotrebim jednu tešku reč - sramota. Nedopustivo je da gimnazija sa ovakvim renomeom radi u zgradi u kojoj krov prokišnjava, učionice nisu uslovne, sa zidovima punim vlage i sa pojedinim učionicama bez dnevnog svetla. Besan sam na prethodno rukovodstvo koje nije pokušalo da skrene pažnju nadležnih državnih organa na ove probleme i koje je dopustilo da se zgrada ovako zapusti - rekao je Vesić.

Saopštio je da učionice nemaju osnovna sredstva za rad, a da škola u 21. veku nema ni internet.

Foto: Promo Foto: Promo

- Ova škola, nažalost, na najbolji način odslikava u kakvom su stanju naše školstvo i obrazovni sistem - istakao je Vesić.

On je ukazao da je unutrašnjosti zgrade potrebna ozbiljna sanacija, ali i izgradnja nekih novih kapaciteta, u skladu sa uslovima koje bi dobili od Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, te najavio da će Agencija za investicije i stanovanje proveriti u najkraćem roku da li je potrebno da se doradi projekat rekonstrukcije škole koji je izradio CIP pre nekoliko godina.

Foto: Promo Foto: Promo

Članica Gradskog veća Tanja Popović izjavila je da je već obavila razgovore sa potencijalnim donatorima koji bi uveli internet u školu i donirali bar jednu učionicu za informatiku.

- To je nešto što možemo da uradimo odmah, a za ozbiljnije zahvate treba vremena i mi ćemo da se bavimo time - rekla je Popović, dok je vršilac dužnosti direktora gimnazije Milenko Macura istakao da se u poslednjih 15 godina nije ulagalo u ovu zgradu.

On je dodao je za direktora imenovan pre nekoliko dana i da je odmah preduzeo mere da alarmira javnost kako bi se svi upoznali sa teškim stanjem u kome se nalazi škola.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA