LEPE VESTI: Nova mesta u vrtićima za beogradske mališane!

Do kraja godine Grad Beograd će proširiti kapacitete za prijem još 500 dece. To su objekti u Elektronskoj industriji u Zemunu, Denkovoj bašti na Zvezdari i u naselju Dr Ivan Ribar

  • 1

U 17 predškolskih ustanova do sada je primljeno 22.000 zahteva za upis dece, a u njihove vrtiće je od maja ove godine do sada upisano 13.000 dece, rekla je članica Gradskog veća Tanja Popović.

Prema njenim rečima tokom septembra će biti ponovo razmotreni nerešeni zahtevi, tako da će se povećavati broj upisane dece.

– Roditeljima je izdato 3.500 odbijenica i oni su od 1. septembra upisani u 59 verifikovanih privatnih predškolskih ustanova na teritoriji Beograda. To znači da je ostalo neupisano 5.500 dece, od čega 3.000 ima prioritet za upis, a to su deca samohranih roditelja, sa oba zaposlenaroditelja, jednog zaposlenog i jednog studenta i oba studenta, rekla je Tanja Popović.

REŠAVA SE PROBLEM SA VRTIĆIMA U BEOGRADU: Evo gde će biti otvorena nova obdaništa

Prema njenim rečima do kraja godine Grad Beograd će proširiti kapacitete za prijem još 500 dece. To su objekti u Elektronskoj industriji u Zemunu, Denkovoj bašti  na Zvezdari i u naselju Dr Ivan Ribar.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Prema našim informacijama još nekoliko privatnih ustanova je u procesu verifikacije, čime će se dodatno povećati kapaciteti za prijem dece, a mališani se u predškolske ustanove upisuju tokom cele godine, rekla je Tanja Popović i dodala da Grad priprema projekat javno-privatnog partnerstva za vrtiće u okviru koga će ponuditi nekoliko atraktivnih lokacija za izgradnju vrtića. Na ovaj konkurs će moći da se jave svi koji žele da ulože novac u vrtiće, a ovakav model već postoji u mnogim evropskim zemljama.

KONAČNO SE UKIDAJU DUPLE PUTARINE: Od 1. oktobra novi sistem plaćanja!

Ona je naglasila da je Skupština grada u poslednjih 18 meseci uradila više na izgradnji vrtića nego godinama unazad, a uvođenje privatnih u vrtića u gradski sistem je revolucionaran korak za koji nijedna vlast nije imala hrabrosti.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

–Sve što činimo pokazuje koliko je prethodna vlast lagala kada je tvrdila da je rešila problem lista čekanja u vrtićima. Ne da nisu rešili problem već su ostavili hiljade dece da da čekaju na mesto. Uradili smo mnogo i nastavićemo da rešavamo probleme narednih godina kako bismo, do kraja mandata, mogli da kažemo da nijedno dete u Beogradu neće čekati na mesto u vrtiću – rekla je Tanja Popović.

Od sada možete da pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    5. septembar 2015 | 18:01

    Nije mi jedno jasno...dok je Djilas bio na vlasti sva su deca imala mesta u vrticima....kako se u medjuvremenu toliko dece rodilo da nam fali mesta u hiljadama u vrticima???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA