Novi Beograd dobija 300 novih PARKING MESTA! (FOTO)

Istovremeno se rade i parkinzi u blizini Instituta za majku i dete, i to nekih 107 mesta

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić, član Gradskog veća Stevo Marušić i gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović obišli su danas radove na izgradnji 300 novih parking mesta na Novom Beogradu.

KONAČNO ĆEMO DOBITI NOVE FASADE: Obavi se više od 100.000 intervencija godišnje! (FOTO)

Radove koji se odvijaju na uglu ulica Milentija Popovića i Bulevara Zorana Đinđića obišli su direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić i predsednik opštinskog odbora SNS-a Novog Beograda Milinko Veličković.

Goran Vesić je precizirao da će od Ulice Vladimira Popovića do Arene u tri faze biti izgrađeno 300 novih parking mesta.

- Na kraju radova broj mesta u ovom delu grada biće dupliran, a biće posađeni i drvoredi i ova ulica će ličiti na pravi bulevar. Vrednost radova je 56 miliona dinara, koji su obezbeđeni iz gradskog budžeta, a izvođač je JKP „Beograd-put”. Nadam se da ćemo uspeti da rešimo problem parkiranja u ovom delu grada - rekao je gradski menadžer i dodao:

Foto: Promo Foto: Promo

- Osim toga, JKP „Parking servis” će od sledeće godine uvesti novu mogućnost za korisnike. To znači da kada ostanete manje od sat vremena, pošaljete poruku „stop” i biće vam naplaćeno samo onoliko minuta koliko ste bili parkirani. To će biti dobro za građane jer će plaćati samo onoliko koliko su se zadržali, ali i za „Parkng servis” jer će se brže oslobađati mesta - rekao je Vesić i dodao da će od sledeće godine u nekim od centralnih gradskih ulica biti postavljeni obeleživači sa podacima koliko ima slobodnih mesta za parkiranje, pa vozači neće, kao do sada, trošiti dnevno i 40 minuta tražeći parkng mesto već će zaobilaziti one ulice u kojima nema mesta.

Vesić je zahvalio Stevi Marušiću i Milinku Veličkoviću na inicijativi da se pokrenu radovi u Novom Beogradu i dodao da se istovremeno rade parkinzi u blizini Instituta za majku i dete, nekih 107 mesta, tako da će Novi Beograd u narednih nekoliko meseci dobiti više od 400 parking mesta.

Foto: Promo Foto: Promo

Stevo Marušić, član Gradskog veća, naglasio je da je na inicijativu nekoliko hiljada građana opštinski odbor SNS-a na Novom Beogradu preduzeo korake da se pokrene projekat i da ne ostane sve samo na obećanjima.

- I ubuduće nastojaćemo da našim građanima život učinimo lakšim i da realizujemo njihove inicijative – rekao je Marušić.

Foto: Promo Foto: Promo

Dušan Rafailović, sekretar za saobraćaj, precizirao je da je plan da radovi za 75 dana budu završeni i dodao da loše vreme danas nije omelo radnike „Beograd-puta” da rade svoj posao.

- Jedan od najvećih problema sa stanovništa saobraćaja u Beogradu jeste parkiranje. Gradska vlast se ozbiljno bavi tim problemom. U planu je da se sledeće godine završi sanacija garaže na Obilićevom vencu sa 300 novih parking mesta, a predviđena je i izgradnja garaže na Studenstkom trgu sa 700 mesta. To sve ukazuje da krupnim koracima idemo ka potpunom rešenju ovog problema - kazao je Rafailović.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA