"VOJVODA STEPA" dobija FISKULTURNU SALU i 13 UČIONICA! (FOTO)

Vesić je izrazio zadovoljstvo što je Grad Beograd zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uspeo da obezbedi sredstva da se u ovoj osnovnoj školi izgradi objekat sa fiskulturnom salom i 13 učionica

  • 2

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas u Kumodražu početku radova na izgradnji nove školske zgrade u Osnovnoj školi "Vojvoda Stepa".

Početku radova prisustvovali su i član Gradskog veća Tanja Popović, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ljubiša Antonijević, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić i đaci i predstavnici škole "Vojvoda Stepa".

Vesić je izrazio zadovoljstvo što je Grad Beograd zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uspeo da obezbedi sredstva da se u ovoj osnovnoj školi izgradi objekat sa fiskulturnom salom i 13 učionica.

DECA ĆE UŽIVATI: Julino brdo dobilo novo igralište za najmlađe! (FOTO)

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Ovaj projekt je važan ne samo zato što što u ovu školu nije dugo ulagano već zato što pokazujemo da se kao društvo okrećemo pravim vrednostima, a jedna od najvažnijih je upravo obrazovanje. Društvo koje nema dobro obrazovanje nema nikakve šanse za budućnost i zato je nama veoma važno da u narednom periodu uradimo mnogo više ovakvih projekata i u drugim školama. Škole će tako pružiti mnogo bolja i praktičnija znanja za život u 21 veku i zato je važno raditi na stvaranju svih potrebnih uslova. Zato se zahvaljujem svima koji su učestvovali u ovom projektu, opštini Voždovac, ministarstvu, našem resornom gradskom sekretarijatu, jer je ovo zajednički posao nakon koga ćemo moći da budemo ponosni na postignuti rezultat - rekao je gradski menadžer.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je podsetio i da je rok za za završetak radova šest meseci i izrazio nadu da će đaci ove škole ubuduće imati mnogo bolje uslove za školovanje.

- Nadam se da će iz nove fiskulturne sale izaći neki novi sportski prvaci i šampioni, kao što se nadam i da će iz novih učionica izaći naučnici, ljudi koji će u budućnosti voditi našu zemlju, ali koje će pre svega biti dobri ljudi - istakao je Vesić.

BEOGRAD DOBIJA ROLER-KOSTER: Siniša Mali vratio deci Pionirski grad

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Ljubiša Antonijević, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja istakao je da je protokol o ovom projektu potpisan pre godinu dana i da je on pokazatelj dobre saradnje svih učesnika.

- Cilj nam da svi zajedno stvorimo što bolje uslove za obrazovanje. Sa izvođačima su potpisani ugovori, određeni su rokovi koji će se poštovati, mi ćemo pratiti realizaciju i do proleća će svi radovi biti završeni - istakao je Antonijević, naglasivši da je projekat rezultat veoma dobre saradnje republike, Grada Beograda i opštine Voždovac.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je istakao da je škola čekala sedam godina na ovakav projekat i zahvalio se svima koji su timskim radom doprineli da dođe do njegove realizacije.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Ovo je druga škola za proteklih godinu i osam meseci, pored tri nova vrtića na pragu smo da napravimo i četvrto istureno odeljenje doma zdravlja za podavalski deo i zaista možemo da se ponosimo do sada pokazanom odgovornošću - rekao je Savić.

Ukupna vrednost projekta iznosi oko 1,5 miliona evra, a u okviru izgradnje predviđeno je opremanje škole najsavremenijom opremom za fiskulturnu salu i učioničku nastavu.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marta Milanova

    9. oktobar 2015 | 14:15

    Ovaj Savic dobar frajer - gde je njegova slika da ga gledam... i svaka mu cast kako se bori za svoju opstinu

  • Vozdovcanka

    9. oktobar 2015 | 15:44

    Jeste, dobro izgleda visok 2m za pocetak. Svaka cast za skole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA