GRAD BEOGRAD ISPRAVLJA NEPRAVDU: Posmrtni ostaci majora Gavrilovića uskoro u Aleji velikana!

Major Dragutin Gavrilović sahranjen je bez vojnih počasti, u pocepanim čakširama i u grobu svoje rođake na Novom groblju 1945. godine

  • 13

Grad Beograd podržao je inicijativu da se srpski junak major Dragutin Gavrilović, posle nepravde duge sedam decenija, napokon sahrani u Aleji zaslužnih građana.

JOŠ JEDNA SRPSKA SRAMOTA: Ovako je umro legendarni major Gavrilović (FOTO)

On je zadužio srpski narod svojim herojstvom i zaslužuje da bude ne samo adekvatno sahranjen već i da se razmotri podizanje spomenika njemu u čast – rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Major Dragutin Gavrilović, koji se tokom mnogobrojnih bitaka istakao neverovatnim junaštvom i čiji je čuveni govor noć uoči odbrane Beograda odavno ušao u istoriju, sahranjen je bez vojnih počasti, u pocepanim čakširama i u grobu svoje rođake na Novom groblju 1945. godine.

Foto: prvisvetskirat.wikidot.com Foto: prvisvetskirat.wikidot.com

Grad BEOGRAD od sada i na VAJBER JAVNOM ČETU!

Ta nepravda uskoro će biti ispravljena.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle Krstic

    11. oktobar 2015 | 13:09

    Za Kralja i Otadzbinu Zivela Srbija Neka je Vecna Slava i hvala majoru Gavrilovicu

  • Ljuba

    11. oktobar 2015 | 15:22

    Sumnjam da je on bas toliki geroj ako se borio za Srbe i Srbiju, to nije u rangu Srdje i Bebe Popovica, Cede Jovanovica, Beka, Djelica Labusa, Vlahovica, Djunica Natase Kandic, Borke Pavicevic, Jelene Milic, Biljka Srbljanovic i drugih specijalista za destrukciju, samozivlje, prezir prema Srbiji i uzvisene privatne moralne potrebe to su geroji na koje treba da se ugledamo, Gavrilovic je bez veze hteo da pogine za Srbiju, sumnjiv mi je, ko li je iza njega stajao ? !

  • Mrcke

    11. oktobar 2015 | 12:54

    Hvala Bogu!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA