Ako ne platite KAZNE za parkiranje, ZAPLENIĆE VAM AUTO!

Izvršiteljima je, u periodu od novembra do oktobra 2015, godine predato ukupno 14.068 predmeta odnosno vozača, koji duguju 400.000,000 dinara a od kojih je do sada naplaćeno oko 120.000,000 dinara

  • 13

Vozači koji nisu izmirivali svoje obaveze za parkiranje vrlo lako mogu da ostanu bez svojih četvorotočkaša, s obzirom na to da izvršitelji plene i automobile kako bi naplatili svoje i obaveze  beogradskog "Parking servisa".

Izvršiteljima je, u periodu od novembra do oktobra 2015, godine predato ukupno 14.068 predmeta odnosno vozača, koji duguju 400.000,000 dinara, a od kojih je do sada naplaćeno oko 120.000,000 dinara.

OD SUTRA IZVRŠITELJI IMAJU PRISTUP RAČUNIMA GRAĐANA: Ko je dužan, blokiraće mu štednju!

Nemanja Protić, član Izvršnog odbora komore izvršitelja Srbije objašnjava da je ova oblast regulisana Zakonom o izvršenju i obezbeđenju.

- Naplata kazni za parkiranje spada, što se tiče Zakona o izvršenju i obezbeđenju, u vrstu komunalnih potraživanja za čiju naplatu su, isključivo, izvršitelji nadležni. Takav postupak ne ide preko suda, nego se preduzeće direktno nama obraća. Izvršitelj kada dobije predlog za izvršenje, donosi zaključak o izvršenju i određuje sredstvo izvršenja. To može biti u najvećem broju slučajeva zaplena dužnikove zarade, penzije ili popis, procena i prodaja pokretnih stvari izvršnog dužnika. Shodno zakonskim odredbama, izvršitelj ima ovlašćenja da Odeljenja za registraciju vozila u MUP-u, zatraži podatak da li izvršni dužnik poseduje vozilo. Ukoliko dobije podatak da ima, izvršenje se može sprovesti prodajom dužnikovog vozila - objašnjava Protić za Politiku.

Foto-ilustracija: Tanjug/Zoran Žestić, Promo Foto-ilustracija: Tanjug/Zoran Žestić, Promo

Od januara jeftinije parkiranje u Beogradu!

Ukoliko izvršitelj ne pronađe vozilo može da raspiše potragu za njim. To znači da, kada MUP to vozilo pronađe u saobraćaju dužan je da ga isključi iz saobraćaja i da obavesti izvršitelja gde se ono nalazi.

Tako je, trenutno, u toku postupak za naplatu 10.00 evra od vlasnika dva automobila "mercedes" i folksvagen" koji duguje 1.255.481,40 dinara za neplaćene karte. Za razliku od ovog rekordera, najveći naplaćeni dug po jednom predmetu iznosi 351.969.11 dinara a napravio ga je vlasnik "be-em-vea"

NISTE STAVILI KVAČICU NA "Ć" I "Č" U SMS PORUCI? Evo koliku ćete kaznu zbog toga da platite!

"Parking servis", inače, tek četvrtinu potraživanja uspeva da naplati.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Direktor "Parking servisa" Andrija Čupković objašnjava da dve trećinje izvršitelja dobro rade svoj posao iako svima jednako raspoređuju predmete.

- Svakom od ukupno 70 izvršitelja smo dali isti broj predmeta i svakom smo platili isti predijum. Ukupno su, u poslednjih 10 meseci, dobili 68 miliona dinara da reše oko 14.000 predmeta. Od svih beogradskih izvršitelja, dve trećine dobro rade svoj posao i naplaćuju većinu predmeta koje dobiju od nas i veoma sam zadovoljan njihovim radom. Primera radi, ovih 50 izvršitelja je već naplatilo 112 miliona dinara a neki od njih su rešili i po 200 predmeta. Nažalost, u Beogradu radi i dvadesetak izvršitalja koji u tom istom periodu nisu nisu bili ažurni, a pojedini su naplatili bukvalno nula predmeta - rekao je Čupković.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf. rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siniša

    19. oktobar 2015 | 13:23

    Sami ċemo se ugušiti u nametima. Treba zakon, treba disciplina ali ovolike pretnje o oduzimanju lične svojine, pa dali ima granica tome? Dokle tako?

  • Saša Novaković

    19. oktobar 2015 | 14:58

    Kada budu plate minimum 2000 evra,sve će se plaćati na vreme.

  • Dexxx

    19. oktobar 2015 | 13:17

    Izvrsitelji???....zasto nece mom ocu da naplate 15 godina neplacenog staza i doprinosa od prevaranta koji je kupio pa rasprodao imovinu firme u kojoj je radio???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA