UVODI SE RED! Evo zašto će od sada INSPEKCIJA u Beogradu biti JAČA!

- Ovo je prvi put da se formira telo za uspostavljanje potpune koordinacije rada pojedinih inspekcija, što će omogućiti veću efikasnost njihovog rada i bolju i efikasniju kontrolu na terenu - istakao je Siniša Mali

  • 0
Kontrolorka, kontrola karata, GSP, BUS PLUS, kazna za prevoz, Beogradska komunalna policija Foto-ilustracija: Milena Đorđević

U Starom dvoru danas je konstituisana Komisija za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti Grada Beograda, a za predsednika komisije izabran je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Grad BEOGRAD od sada i na VAJBER JAVNOM ČETU!

Zadatak ove komisije je da koordinira rad svih inspekcija na teritoriji grada Beograda, kako bi se povećala njihova efikasnost, delotvornije vršio inspekcijski nadzor na teritoriji grada i omogućio veći komunalni red.

Na sastanku komisije usvojen je Poslovnik o radu i definisani su kriterijumi za donošenje akcionog plana kako bi se koordinirale i realizovale aktivnosti svih inspekcija na teritoriji grada Beograda.

- Ovo je prvi put da se formira telo za uspostavljanje potpune koordinacije rada pojedinih inspekcija, što će omogućiti veću efikasnost njihovog rada i bolju i efikasniju kontrolu na terenu - izjavio je Siniša Mali i dodao:

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Ovo je posebno važno zbog suzbijanja nelegalne gradnje i poboljšanja komunalnog reda u Beogradu. Uključene su i inspekcije koje nisu izvorne, a kojima su povereni poslovi Grada Beograda, kao što su građevinska, prosvetna, urbanistička, inspekcija za zaštitnu životne sredine i druge - istakao je gradonačelnik nakon sednice.

On je dodao da je formiranje komisije jedinstvena šansa da se poveća efikasnost svih inspekcija, da se suzbije siva ekonomija i da rad inspekcija bude predvidiv i dostupan javnosti.

U rad komisije će se, kroz timove i radne grupe, pored inspekcije, uključiti i Komunalna policija, javna preduzeća, komora, udruženja i druge organizacije čiji je rad povezan sa sistemom inspekcijskog nadzora u gradu Beogradu.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Izvor: Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA