Beograd prvi sprovodi plan za ulaganje!

Učesnicima smo ukazali na sve manifestacije koje Grad Beograd oganizuje a posebno je ukazano na Savamalu, deo grada koji je posebno zanimljiv i po svim manifestacijama do sada postao u velikoj meri poznat evropskoj javnosti

  • 0

Tijana Maljković, gradski sekretar za privredu i Dragutin Nenezić, zamenik šefa kabineta gradonačelnika Beograda za investicije i infrastrukturu istakli su na EIAT investicionom forumu u palati "Srbija” prednosti glavnog grada za ulaganje i poslovanje kompanija koje bi investirale u regiju.

"ZELENILO" PROSLAVILO 86. ROĐENDAN: Otvorena dva sportska terena i igralište

Tijana Maljković je ukazala na pozitivan imidž koji Beograd ima u svetu i naglasila da je uloga Grada Beograda da nastavi sa konkretnim potezima kako bi se u glavni grad privuklo što više kako domaćih, tako i stranih gostiju.

Učesnicima smo ukazali na sve manifestacije koje Grad Beograd oganizuje a posebno je ukazano na Savamalu, deo grada koji je posebno zanimljiv i po svim manifestacijama do sada postao u velikoj meri poznat evropskoj javnosti. Nismo zaboravili ni na prednosti priobalja Save i Dunava, koje pored atraktivnosti u velikoj meri doprinose i boljoj zaposlenosti mladih ljudi - kaže Maljković.

Posebnu pažnju privukao je ugovor koji je Grad Beograd potpisao sa još sedam gradova u Srbiji koji imaju tvrđave na obalama Dunava i u kojima možemo aplicirati za IPA fondove, ali i veliki broj novootvorenih hotela i onih koji će se otvoriti u budućnosti u našem gradu.

- Već sada ima 9.000 kreveta što nas čini dobrom kongresnom destinacijom, a uz sve što Beograd nudi pored tog segmenta, nastojimo da stvorimo prednost u odnosu na mnoge druge gradove u okruženju i našem gradu podignemo atraktivnost u svetskim razmerama – rekla je Tijana Maljković.

Nenezić je posebno ukazao da je Grad Beograd prvi grad koji će početi da sprovodi Zakon o ulaganjima koji je juče usvojen u Skupštini Srbije.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

– Investitori će kao i do sada biti upućeni na Kabinet gradonačelnika kao „one stop shop”, s tim da će u okviru kabineta biti formirana posebna jedinica za podršku ulaganjima. Ono što je novina je da će se u skladu sa Zakonom ulaganjima preko te jedinice izdavati sva dokumentacija, dozvole i slično, kao i da će se dodeljivati podsticaji. Jedan od prvih projekata koji će biti sproveden je rekonstrukcija Sava Centra, vredna oko 25 miliona evra, koja će Beograd učiniti najvećim kongresnim centrom u širem regionu – kazao je Dragutin Nenezić.

Žarko Malinović, generalni komesar Republike Srbije za "EXPO Milano 2015” istakao je da ovaj skup predstavlja veliku vrednost za mlade lidere ali i šansu za dalju promociju Srbije kako u akademskoj, tako i investicionoj javnosti.

Evo zašto u Beogradu neće biti GRAĐANA DRUGOG REDA!

On je kazao da je ovo prilika i da ozbiljni investitori prezentuju svoja iskustva iz poslovanja u Beogradu i daju svoje predloge ka daljem unapređenju poslovne atmosfere.

Po njegovim rečima ovo je dobra prilika i da zemlje regiona nađu zajednički interes i stvore povoljan ambijent za dalja ulaganja u ovaj deo Evrope.

EIAT investicioni forum postoji od 2008. godine i do sada je na njemu učestvovalo više od 1500 delegata i panelista iz celog sveta, kao i 700 mladih lidera iz više od 12 zemalja.

Kao vodeći edukativni regionalni forum, fokusira se na saradnju javnog i privatnog sektora i studentskih organizacija u oblasti marketinga, turizma, komunikacija i odnosima sa javnošću.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA