PONOVO SE ŠTAMPAJU RAČUNI ZA INFOSTAN: Grad Beograd će snositi sve troškove!

Siniša Mali, gradonačelnik Beograda podsetio je da je zbog greške smenjen direktor Infostana i da će i ubuduće direktori javnih preduzeća snositi odgovornost za svoje postupke

  • 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će grad preuzeti trošak ponovnog štampanja septembarskog računa za Infostan, a do kraja nedelje će biti poznata i cifra koja je utrošena za te potrebe.

Razrešen direktor Infostana Veselin Marković!

- Do kraja nedelje imaćete tačnu cifru i to ćemo podeliti sa medijima. Dakle, radi se na obračunu - kazao je Mali novinarima u Beogradu.

On je podsetio da je zbog greške smenjen direktor Infostana i da će i ubuduće direktori javnih preduzeća snositi odgovornost za svoje postupke.

Infostan je građanima uručio septembarske račune za komunalne usluge uvećane za 200 dinara za osiguranje stana, iako se oni ranije nisu izjasnili da prihvataju tu uslugu.

Mali je danas prisustvovao pokretanju novog softvera za službu Beokom, koja će, kako je navedeno, sada moći da efikasnije i transparentnije prikuplja i odgovara na pritužbe građana.

Foto: infostan.rs Foto: infostan.rs

Prema rečima gradonačelnika, sada će u sistemu jasno videti čitava procedura u vezi sa pritužbama, kao i koliko je vremena potrebno da se na njih reaguje.

To će doprineti da se vidi koje službe rade efikasno, a koje ne, tvrdi Mali i dodaje da će samo Beokom zahvaljujući novom softveru sada tri do pet puta brže odgovarati građanima.

Mali je danas izjavio i da njegov pravni tim još radi na utvrđivanju svih dokaza kako bi se demontovale tvrdnje da je direktor dve ofšor kompanije na Devičanskim Ostrvima i da je kupio 24 stana na bugarskom primorju.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada

    4. novembar 2015 | 14:00

    Sramota je da grad plaća štampanje novih računa.To plaćamo svi mi. Ceo trošak treba da plati onaj ko je napravio propust

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA