OVO JE DANAS NAJSREĆNIJE SELO U SRBIJI: Dobili novi put, uskoro dobijaju i novu školu! (FOTO)

- Danas ovde imamo asfaltirana dva kilometra puta, a vrednost radova je 20 miliona dinara. Ovo selo će dobiti i školu koju finansira Evropska unija i u koju će biti uloženo 130.000 evra - rekao je gradski menadžer Goran Vesić

  • 2

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, obišli su danas asfaltiranu deonicu puta Poljane – Draževac u ovoj opštini.

Raseljene i izbegle porodice useljene u nove stanove u Beogradu (FOTO)

- Tokom septembra iz gradskog budžeta finansirali smo 900 metara puta u selu Poljane i tada su nas stanovnici ovog naselja zamolili da se izgradi još 1.100 metara. Iako nam je to bilo u planu za iduću godinu, uspeli smo već sad da izdvojimo 11 miliona dinara i dovršimo ovaj put. Danas ovde imamo asfaltirano dva kilometra puta, a vrednost radova je 20 miliona dinara. Ovo selo će dobiti i školu koju finansira Evropska unija i u koju će biti uloženo 130.000 evra. Podsetiću da je tokom prošlogodišnjih poplava selo Poljane bilo prvo na udaru, a stanovnici ovog naselja danas mogu da budu potpuno zadovoljni - rekao je Vesić.

On je naglasio da se Grad Beograd trudi da izgradi što više infrastrukturnih objekata u prigradskim naseljima.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Mi smo tokom ove godine u obrenovačke puteve uložili 100 miliona dinara, a slično smo radili i u drugim prigradskim opštinama. Smatramo da, ukoliko želimo da Beograd bude evropska metropola, svi njegovi delovi moraju biti tretirani na isti način, odnosno svejedno nam je da li neko živi na Terazijama ili u Poljanama. Svi moraju imati isti komfor života, a činjenica je da su godinama unazad prigradske opštine bile zapostavljene. Mnoga od tih naselja danas imaju vodu i kanalizaciju i smatram da je to u 21 veku potpuno normalno. Stanovnici ovog naselja i u budućem periodu neće biti zaboravnjeni, jer smo razgovarali i o uređenju korita reke Kolubare što je doduše republička nadležnost, ali treba da znaju da će Grad biti tu da im pomogne - rekao je Goran Vesić.

Miroslav Čučković rekao je da je cilj opštinske vlasti da se u svakom selu na teritoriji opštine uradi neki infrastrukturni projekat koji će stanovnicima biti od velikog značaja.

- U selu Konatice su svi priključeni na vodovod, u Urovcima i Krtinskoj su svi priključeni na kanalizaciju, a u Poljanama će biti izgrađena nova škola, kao i ovaj put koji im već sada mnogo znači. Time stvaramo preduslove za ostanak ljudi na ovim prostorima. Naš zadatak u budućnosti je da izmuljavanjem korita Kolubare stvorimo uslove da ne dolazi do izlivanja u nekom budućem periodu - rekao je Miroslav Čučković.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović je istakao da je dobra saradnja gradskih preduzeća omogućila uštede kako bi se ostvarili drugi važni projekti.

- Na zahtev meštana Poljana opština Obrenovac uputila je zahtev Gradu i zajedničkim radom uspeli smo da pre vremena izgradimo još 1.100 metara puta. U sledećoj godini uradiće se još preostalih 400 metara čime ćemo ovaj put povezati sa glavnim pravcem. Ovo je još jedan dokaz da građani Obrenovca nisu građani drugog reda i da odgovorne vlasti Grada Beograda odgovorno vode računa o svim građanima Beograda - rekao je Rafailović.

Predsednik Saveta mesne zajednice Poljane Mladen Petrović zahvalio se gradskom menadžeru Goranu Vesiću , gradu Beogradu i opštinskom rukovodstvu i izrazio nadu da će se dobra saradnja nastaviti i u budućnosti.

Obilasku puta prisustvovali su direktor "Beograd puta" Ivan Tejić i direktor Direkcije za puteve Slaviša Živković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    6. novembar 2015 | 08:11

    Lepo,hajde sad mrdnite malo iz Bg i uradite nesto i za ostatak Srbije!Nije Srbija Beograd!Ako to uskoro ne shvatite vi ce te biti odgovorni sto ce to tako postati.

  • goca

    21. novembar 2015 | 16:36

    hvala lepo za asfalt ,molimo vas da se potrudite da nam uvedete i autobusku liniju d a korisno i dobro spojimo pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA