U Beogradu se svakodnevno podeli oko 10.000 OBROKA! (FOTO)

Na teritoriji Čukarice svakodnevno se deli oko hiljadu obroka, a na nivou čitavog Beograda oko deset hiljada. Mesečno se za tu namenu izdvoji oko šezdeset miliona dinara

  • 0

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić obišli su danas punkt Narodne kuhinje na ovoj opštini, jedan od devet koji su rekonstruisani tokom ove godine.

NARODNA KUHINJA HRANI 400 DECE: Požarevac prvi u Srbiji po broju mališana na kazanu!

- Svakog dana na terenu pokazujemo koliko možemo da uradimo da poboljšamo kvalitet usluga prema našim sugrađanima. Na teritoriji Čukarice svakodnevno se deli oko hiljadu obroka, a na nivou čitavog Beograda oko deset hiljada. Mesečno se za tu namenu izdvoji oko šezdeset miliona dinara - istakla je Nataša Stanisavljević.

Ona je dodala da je Beograd po sumi izdvojenih sredstava jedinstven jer treba imati na umu da je nekima to jedini obrok tokom dana i izrazila zahvalnost opštini na trudu i odgovornosti prema socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Ona je precizirala da se ovo pravo ostvaruje na osnovu rešenja Centra za socijalni rad, prema Odluci o pravima i uslugama socijalne zaštite Grada Beograda. Tačnije, oni koji ostvaruju pravo na novčanu socijalnu pomoć mogu aplicirati i za besplatan obrok, jer to i jesu najugroženiji sugrađani, uključujući i stara i iznemogla lica o kojima nema ko da vodi računa.

- Proaktivnom politikom i u saradnji sa beogradskim opštinama uspevamo da održimo kvalitet ove usluge. Takođe, važno je napomenuti i saradnju sa Gradskim zavodom za javno zdravlje, koji daje sanitetske i bezbednosne standarde kako za punktove tako i za obroke - naglasila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

Milena Beočanin, pomoćnica sekretarke za socijalnu zaštitu, objasnila je da je samo u 2015. godini renovirano devet od ukupno četrdeset punktova koliko ih ima u Beogradu, što je praktično jedna četvrtina. Rakovica, Čukarica, Obrenovac, Grocka, Lazarevac i Palilula sada imaju mnoge bolje sanitarne uslove za podelu obroka.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Sopstvenim sredstvima opština je renovirala punkt u Železniku i još jedan u Žarkovu - rekla je Stana Lukić, članica Opštinskog veća.

Ona je naznačila da opštinski kontrolori direktno sarađuju sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu i kontrolišu podelu obroka, zahvaljujući čemu je čitav posao ažurniji, bolji i ostvaruju se uštede. Na punktu u Železniku kompletno su sređene sanitarije, to jest pločice, zaštitna folija na prozorima, kao i pult za odlaganje hrane, prostor je okrečen, a u Žarkovu je uređena nadstrešnica i zamenjena stolarija.

Članica Opštinskog veća je najavila i otvaranje uslužnog centra u Železniku na površini od oko osamdeset kvadrata, gde će građani lakše ostvarivati svoja prava.

(Telegraf.rs/Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA