BEOGRAD JE SPREMAN ZA ZIMU: Urađen remont mehanizacije, nabavljena so za puteve! (FOTO)

- Zimska služba "Beograd-puta" trenutno ima 110 kamiona, ali investicije su neophodne kako bi se malo osvežio vozni park i kako bi sigurno obavljali svoju delatnost - rekao je Siniša Mali

  • 0

Zimska služba "Beograd-puta", kao i prethodne godine spremno dočekuje nastupajuću zimu, rekao je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali na smotri kapaciteta ove službe. Događaju su prisustvovali predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, gradski menadžer Goran Vesić i pomoćnih gradonačelnika Borko Milosavljević.

Gradonačelnik je pricizirao da je urađen remont čitave mehanizacije "Beograd-puta" i nabavljeno osam hiljada tona soli, dok je u toku nabavka još pet hiljada tona, tako da ništa nije prepušteno slučaju.

- Zimska služba je u potpunosti spremna za prvi sneg u Beogradu, a na ovom poslu biće angažovani i kapaciteti drugih komunalnih preduzeća. Čišćenje snega je timska aktivnost i zato apelujem i na građane Beograda da kada padne sneg očiste ispred svojih zgrada, kuća, lokala - istakao je Siniša Mali i precizirao da se o snegu razmišlja na vreme iako se on ne očekuje pre kraja novembra.

Gradonačelnik je najavio novi investicioni program za "Beograd-put" jer u ovu komunalnu službu treba investirati zbog ovima posla koji obavlja. Za narednu godinu planirana je nabavka nekoliko novih kamiona, dodao je Siniša Mali, i naznačio da to nisu male investicije s obzirom na to da se cena jednog kamiona sa opremom kreće od sto do 150 hiljada evra.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Zimska služba "Beograd-puta" trenutno ima 110 kamiona, ali investicije su neophodne kako bi se malo osvežio vozni park i kako bi sigurno obavljali svoju delatnost - rekao je Mali.

On je dodao da je glavni cilj obezbeđivanje zdrave osnove za ovo preduzeće jer to znači i više prihoda i više posla, pa je tako od ove godine u nadležnosti ovog preduzeća i deo obilaznice, a grad će nastojati da u svoju integraciju uključi i 93 kilometra auto-puta kako bi upravljao njime.

Grad investira i u ostala preduzeća, među kojima su "Gradska čistoća", "Zelenilo - Beograd", "Parking servis", što građanima daje sigurnost da će javna komunalna preduzeća raditi brzo i efikasno, poručio je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Direktor "Beograd-puta" Ivan Tejić pohvalio je rad svih radnika preduzeća jer rade u veoma teškim uslovima, a čak i više nego ranije, poput gradnje potpornih zidova i sanacije klizišta. Zaposleni nose ovu firmu i oni su njena srž, poručio je Tejić.

Zimska sezona počinje 15. novembra  i traje do 31. marta.

Pored čelnika grada, smotri su prisustvovali i član Gradskog veća Slobodan Šolević, direktor "Beokoma" Darko Glavaš, gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, te direktori "Zelenila - Beograd", GSP "Beograd" i "Gradske čistoće".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA