BEOGRAD po prvi put DOMAĆIN svetskog takmičenja u PROBLEMSKOM ŠAHU!

Gradonačelnik je istakao da je Beograd više puta pokazao umeće u organizovanju velikih sportskih događaja i da će ta iskustva biti od koristi i u pripremanju ovih značajnih šahovskih manifestacija

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas sa predstavnicima Društva šahovskih problemista Srbije sa kojima je razgovarao o organizaciji 40. prvenstva sveta u rešavanju šahovskih problema i 59. kongresa Svetske federacije za problemski šah koji se naredne godine održavaju u Beogradu.

Mladi će od sada moći da ostvare svoje IDEJE i da ih ZAŠTITE! (FOTO)

Tema razgovora bile su ideje i mogućnosti saradnje tokom organizacije ovih manifestacija.

Gradonačelnik je istakao da je Beograd više puta pokazao umeće u organizovanju velikih sportskih događaja i da će ta iskustva biti od koristi i u pripremanju ovih značajnih šahovskih manifestacija.

- U pitanju je najznačajniji svetski događaj iz oblasti problemskog šaha i očekujemo da će u Beograd doputovati preko 200 takmičara i gostiju iz celog sveta. Po prvi put smo u prilici da se pokažemo kao dobri organizatori u problemskom šahu, kao što smo nekada organizovali Turnir kandidata, Meč SSSR - Ostali svet, superturnire "Investbanke”. Želja nam je da u što boljem svetlu prikažemo Beograd i Srbiju - rekao je gradonačelnik.

Predsednik Društva šahovskih problemista Srbije Borislav Gađanski je zahvalio gradonačelniku na pokazanom interesovanju i naglasio da dobijanje organizacije predstavlja krunu dosadašnjeg uspešnog rada društva.

Foto: Promo Foto: Promo

- Reprezentacija Srbije je redovan učesnik i osvajač medalja na svim međunarodnim takmičenjima, pa je uz Rusiju već četiri decenije najznačajnija u svetu, kao što je nekada bila naša šahovska reprezentacija sa Gligorićem, Ivkovom, Matanovićem, Alisom Marić i drugima - rekao je Borislav Gađanski.

Sastanku je prisustvovao i zamenik sekretara za sport Dragoljub Kočović.

Četrdeseto prvenstvo sveta u rešavanju šahovskih problema i 59. kongres Svetske federacije za problemski šah održaće se od 30. jula do 6. avgusta 2016. godine u beogradskom hotelu "Metropol", a pored samog takmičenja u planu su turistički obilasci Beograda i Srbije i različite prateće aktivnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA