Evo koje BEOGRADSKE OPŠTNE uskoro dobijaju VODOVOD I KANALIZACIJU!

Odmah po usvajanju Plana u Skupštini grada Beograda, biće organizovane trbine u svim opštinama i naseljima koja su posebno ugrožena kako bi građani tačno znali kada će dobiti vodovod i kanalizaciju

  • 2

U opštinama Beli Potok, Pinosava, Sunčani breg, Plavi horizonti, Međulužje, ali i mnogim drugim tokom ove i sledeće godine biće započeta izgradnja vodovoda i kanalizacije. Za ove investicije, grad Beograd će izdvojiti preko tri milijarde dinara.

Počela IZGRADNJA regionalne ZDRAVSTVENE STANICE "JAJINCI" (FOTO)

Saopštenje Srpske napredne stranke povodom ovih investicija prenosimo u celini:

Ovo je jedini način da se sve OPŠTINE u Beogradu RAVNOMERNO razvijaju! (FOTO)

"Usvajanje Plana koji predviđa investicije u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, čijom realizacijom će svaki građanin Beograda do 2025. godine dobiti priključak na vodovod i kanalizaciju, predstavlja ispunjenje predizbornog obećanja Srpske napredne stranke.

Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke smatra da je sramota da više od trećine Beograđana u 21. veku nema kanalizaciju i uredno snabdevanje vodom. Nedostatak kanalizacione i vodovodne infrastrukture u prigradskim opštinama i rubnim delovima gradskih opština veoma je izražen, ali postoje čitava naselja u najužem centru grada koja nemaju kanalizaciju.

Ovu situaciju smo zatekli 2014. godine kada je Srpska napredna stranka dobila poverenje više od polovine Beograđana na izborima.

Foto: sns.org.rs Foto: sns.org.rs

Zato je jedan od najvažnijih zadataka predstavnika Srpske napredne stranke u Skupštini grada Beograda bio da se problem nedostatka kanalizacione i vodovodne infrastrukture reši kako bi svi građani Beograda, bez obzira gde žive, imali iste uslove za život.

Zato će grad Beograd ove i naredne godine izdvojiti preko tri milijarde dinara za izgradnju vodovoda i kanalizacije u mnogim delovima grada kao što su Beli Potok, Pinosava, Međulužje, Sunčani breg, Plavi horizonti, Altina, Mala Utrina, sela Beljina, Arapovo i Rožanci, Ripanj, Stepojevac, Vrbovno, Surčin, Sopot, Grmovac, Batajnica, Kumodraški i Jelezovački kolektor kao i kolektor u Zemun polju, Zučka kapija i Kaluđerica.

Gradski odbor Srpske napredne stranke poručuje građanima Beograda da je planirana investicija u nedostajuću infrastrukturu u vodovod i kanalizaciju do 2025. godine, čija je vrednost 575 miliona evra, kao i izgradnja pet fabrika za preradu otpadnih voda prioritet naše gradske vlasti. Pozivamo druge političke stranke, bez obzira da li su u vlasti ili opoziciji, da njihovi gradski odbornici podrže ovaj Plan u Skupštini grada jer je to u interesu svih Beograđana.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Srpska napredna stranka će, odmah po usvajanju Plana u Skupštini grada Beograda, organizovati trbine u svim opštinama i naseljima koja su posebno ugrožena kako bi građani tačno znali kada će dobiti vodovod i kanalizaciju.

Srpska napredna stranka će nastaviti da radi u interesu Beograđana i da ispunjava svoja predizborna obećanja. Finansijska konsolidacija grada, smanjenje cena javnog prevoza, posebno za građane prigradskih opština i ukidanje plaćanja peronskih karata na Lastinim autobuskim stanicama, uređenje ulaza u stambenim zgradama, izgradnja nedostajuće vodovodne i kanalizacione infrastrukture i poboljšanje saobraćajne infrastrukture samo su neka od obećanja koja smo ispunili.

Nastavićemo da radimo u interesu Beograđana i da svaki dan radimo kako bi naš Beograd postao bolje mesto za život svih naših građana."

Član Gradskog veća Aleksandar Marković izjavio je da je Gradsko veće Grada Beograda danas utvrdilo predlog "Strateškog plana razvoja sistema vodosnabdevanja i kanalisanja naselja na široj teritoriji grada Beograda u periodu 2015-2025. godine". On je dodao da će ovaj strateški plan usvojiti Skupština grada na sednici koja će biti održana 30. novembra.

- Plan koji predviđa investicije u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, čijom će realizacijom svaki građanin Beograda do 2025. godine dobiti priključak na vodovod i kanalizaciju, predstavlja ispunjenje našeg predizbornog obećanja, koje smo dali građanima na izborima 2014. godine - rekao je Marković.

Marković je istakao da ga je kao člana Gradskog veća "sramota da više od trećine Beograđana u 21. veku nema kanalizaciju i uredno snabdevanje vodom".

- Nažalost, takvu situaciju smo zatekli i mi smo prva gradska vlast koja ovaj problem rešava sistemski. Izlazimo pred građane sa jasnim planom na osnovu koga će svi znati kada će dobiti vodu i kanalizaciju, što će grad u narednih deset godina koštati 575 miliona evra - rekao je Marković, pa dodao:

- Realizacija pojedinih projekata obuhvaćenih strateškim planom je već započela i Grad Beograd je projektima koji su i toku, kao i za projekte koji su planirani naredne godine izdvojio preko tri milijarde dinara za izgradnju vodovoda i kanalizacije u mnogim delovima grada kao što su Beli Potok, Pinosava, Međulužje, Sunčani breg, Plavi horizonti, Altina, Mala Utrina, sela Beljina, Arapovo i Rožanci, Ripanj, Stepojevac, Vrbovno, Surčin, Sopot, Grmovac, Batajnica, Kumodraški i Jelezovački kolektor, kao i kolektor u Zemun polju, Zučka kapija i Kaluđerica - završio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lela

    23. novembar 2015 | 14:16

    A šta je sa Krnjacom, Borcom i tim delom Beograda? I to je Beograd, verovali ili ne! Davimo se u smradu onih septickih kanala. 21vek, glavni grad drzave, SRAMOTA!

  • dj

    23. novembar 2015 | 18:59

    Ti kanali du bili za odvod kisnice i bilo ke cak i riba u njima a danas su to otvoreni kanalizacioni kanali . Mozda su mislili samo da ih povezu na fabriku za preradu otpadnih voda .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA