EGZOTIKA, GURMANLUK I DOBRA MUZIKA: Ako želite da posetite Izrael, dođite za vikend u Mikser haus! (FOTO)

U toku dvodnevne manifestacije posetioci će moći da uživaju u muzici "Orphaned Land-a" i "The Hazelnuts-a", u izraelskoj kuhinji i u kreacijama poznatih dizajnera iz Izraela

  • 2

"From Israel with love" je dvodnevna manifestacija koja će se 28. i 29. novembra održati u Mikser Hausu i na kojoj će kroz brižljivo kreiran progam biti predstavljena izraelska kultura, gastronomija i muzika.

OVAJ ČOVEK JE NAŠAO NAČIN DA POMIRI IZRAEL I PALESTINU: Nećete verovati čega se setio! (FOTO)

"Orphaned Land", pioniri pravca nazvanog "orient metal" su poslednjim i aktuelnim albumom "All is One" dospeli na top liste širom sveta, izvan granica svoje zemlje i uspeli su da svetu pošalju jasnu poruku ljubavi i tolerancije koju njihova muzika šalje.

Upravo je to specifičnost ovog benda, jer za razliku od drugih, ne baziraju svoju muziku na mitovima već na situacijama i problemima koji se dešavaju u današnjem svetu, ovde i sada. Njihova misija je prepoznata i od strane brojnih fanova, koji su 2012. godine čak i pokrenuli peticiju da se "Orphaned Land" nominuje za Nobelovu nagradu za mir.

Foto: : Press Embassy of ISRAEL in Belgrade Foto: Press Embassy of ISRAEL in Belgrade

"The Hazelnuts" je poseban fenomen na izraelskoj muzičkoj sceni koji je za jako kratko vreme uspeo da osvoji publiku širom sveta.  Ovaj trio će vam sigurno privući pažnju svojim "vintage" stilom i preneti vam harmoniju koja je Nju Orleans krasila 30-tih godina.

Bend je od 2013. godine krenuo da komponuje i piše svoje pesme, što je rezultiralo da za manje od dve godine učestvuje

na svim poznatim izraelskim festivalima. Uživaćete u majstorijama akustične gitare, kontrabasa i trube koje će vam na najbolji mogući način dočarati svet swing jazz-a, a ulaz za grupu "The Hazelnuts" je besplatan.

Foto: Press Embassy of ISRAEL in Belgrade Foto: Press Embassy of ISRAEL in Belgrade

Tokom ove dvodnevne manifestacije svi zainteresovani će imati priliku da uživaju u izraelskim kulinarskim majstorijama vlasinka restorana "Smokvica" Rema Hertsa i vlasnika restorana "Saro Bistro" na Menhetnu Erana Elhalala.

: Press Embassy of ISRAEL in Belgrade : Press Embassy of ISRAEL in Belgrade

Ako vas ne privuku mirisi tradicionalnih izraelskih specijaliteta, sigurno nećete moći da odolite ideji spoja Balkansko - Izraelske kuhinje od koje kreće voda na usta.

Izložba naslovljena "Exchanging Glances" u Mikser Hausu, svojevrstan je spoj radova osmišljenih kao zajednički serijal fotografija Milene Đorđević iz Srbije i Dora Neva iz Izraela. 

Oba umetnika, tokom ​svog boravka u stranoj zemlji, fotografisala su atmosferu, ljude i pejzaže ​​koji ih podsećaju na njihovu domovinu, ali i one koji su im svojom neobičnošću i originalnošću jednostavno privukli pažnju.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Surferi na pešačkom prelazu, peščane dine, slane naslage Mrtvog mora, samo su neki od detalja koje će posetioci moći da vide na izložbi. Iako se žanr scene na fotografijama razlikuju, one prenose gotovo identičnu energiju ljudi i pokazuju da Srbija i Izrael imaju mnogo toga zajedničkog.

Poruka je u jedinstvu različitosti i ona obogaćuje i deli srž svih vrednosti jer su dva fotografa predstavila slične trenutke i prizore iz ove dve zemlje.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Ljubitelji mode će drugog dana manifestacije imati priliku da uživaju u kreacijama poznatih dizajnera iz Izraela. Pored otvorenog razgovora sa dizajnerima kao što su Viktorija Kanar, Liron Itzakov, Eva Al Kenereč, Mičel Hidas, svi zainteresovani će takođe imati priliku da kupe kreacije koje im se sviđaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MK

    23. novembar 2015 | 18:35

    Strašno u čega se ovaj Božji narod pretvorio.A mi svi treba da se ugledamo na njih i njihovo ponašanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA