Akcija "Negujmo srpski jezik" dobro primljena i u Republici Srpskoj!

- Suština je da mi želimo da ovu akciju proširimo na Republiku Srpsku i da njome stalno podstičemo naše građane da razmišljaju o tome kakav jezik govore - rekao je gradski menadžer, Goran Vesić

  • 11

Iako je imala za cilj da skrene pažnju na određene jezičke nedoumice, akcija "Negujmo srpski jezik” prevazišla je sva očekivanja, veoma je dobro primljena u javnosti i sada radimo na tome da ona bude proširena i na Republiku Srpsku, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

POBEDA PISMENOSTI: Akcija "Negujmo srpski jezik" uskoro i u Republici Srpskoj!

On je za TV Pink naglasio da je odlučeno da ova akcija postane stalna, zbog čega je i formiran odbor koji će sinhronizovati buduće aktivnosti.

- Suština je da mi želimo da ovu akciju proširimo na Republiku Srpsku i da njome stalno podstičemo naše građane da razmišljaju o tome kakav jezik govore, da je neophodno negovati sopstveni jezik i izbegavati strane izraze gde god je moguće jer čuvajući sopstveni jezik, čuvamo sopstveni identitet. U poslednjih dvadesetak godina ovo je zaista najbolja i najprihvaćenija akcija u kulturi i veoma smo srećni zbog toga - rekao je Vesić.

Foto: Promo Foto: Promo

Gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević, koji je i pokretač ove akcije, istakao je da su svi učesnici radili volonterski, od glumaca i javnih ličnosti do crtača postera i različitih donacija, tako da je svako maksimalno dao svoj doprinos da akcija uspe.

- Ljudi su prepoznali značaj ove akcije i kada se stvari tako slože, onda je i uspeh neizostavan. Pored društvenih mreža, gde je dosta bila prisutna, ova akcija je poslednjih šest meseci bila na plakatima na javnim parkiralištima, u garažama, vozilima gradskog saobraćaja, a biće i u domovima zdravlja, bibliotekama, poštama i maksimalno ćemo učiniti da bude vidljiva u svakodnevnom životu - rekao je Vukosavljević.

Pored toga, svaka beogradska škola je dobila plakate, a sada se ide u drugu fazu, koja je obogaćena novim spotovima i širi se i na Republiku Srpsku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mika

    2. decembar 2015 | 13:32

    Ova akcija je totalno pocepala, zapalila je internet

  • Scipion

    2. decembar 2015 | 14:20

    Морам да реагујем. Ко је представио Републику Српску на слици без Брчког?? Какве су то будалаштине?? И немој неко да прича како је дистрикт у питању кад већ припада и Српској, а посебно што тамо живи већинско становништво Срби.

  • Nora

    2. decembar 2015 | 14:36

    Mnogo dobra kampanja!Puna podrska!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA