(VIDEO) SRBI PRELAZE PREKO PRUGE, A VOZ IDE NA NJIH: Ljudi su u strahu zbog ove POKVARENE RAMPE!

Preko te pruge svakodnevno prelaze deca koja idu u Osnovnu školu "Vojvoda Putnik" i čiji su roditelji jako zabrinuti

  • 4

U Srbiji postoji oko 100 nebezbednih pružnih prelaza, od ukupno 2.130. Međutim, postoje i oni na kojima je postavljena rampa, ali ona ne radi. Upravo je takav beogradski prelaz Ripanj-Kolonija u naselju Ripanj na Voždovcu, gde signalizacija ne radi već skoro dva meseca, iako se nalazi u blizini osnovne škole.

TRAGEDIJA: Voz pregazio staricu kod Ripnja!

Preko sporne pruge svakodnevno prelaze deca koja idu u Osnovnu školu "Vojvoda Putnik" i čiji su roditelji jako zabrinuti. Naime, oni strepe kada njihova deca krenu put škole, jer nisu sigurni da li će voz usporiti pred pružni prelaz Ripanj-Kolonija.

- Naravno da smo uplašeni za decu. Nekoliko puta se desilo da mi ne primetimo voz, pitanje je da li će ga naša deca primetiti - rekao je jedan od roditelja čije dete pohađa školu u Ripnju.

Pružni prelaz nebezbedan je za sve građane koji tuda prolaze, jer je veoma teško primetiti voz, posebno u zimsko vreme kada magla otežava vidljivost. Takođe, dešava se da rampa bude danima spuštena, bez obzira što voz ne stiže u stanicu. Zbog toga, stanovnici ovog naselja moraju da je zaobilaze, čime direktno svoj život izlažu opasnosti.

- Meni se nekoliko puta desilo da kolima krenem da prelazim prugu i da u tom trenutku primetim voz i njegova svetla sa leve ili desne strane. U tom momentu ja ne znam da li da krenem napred ili u rikverc. Jednom me je zamalo udario voz - ispričao je D. Đ. iz Ripnja.

PA, GDE GLEDAŠ: Voz u punoj brzini naleteo na kamion! (VIDEO)

Železnice Srbije a. d. još nisu dale odgovor na pitanje o kvaru na pružnom prelazu Ripanj-Kolonija, niti su objasnile ko je odgovoran za održavanje signalizacije na pružnim prelazima.

Pogledajte situaciju kada voz prolazi kroz stanicu, a rampa nije spuštena:

(A. Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladan

    16. decembar 2015 | 15:01

    Voz stane pred svakim takvim prelazom, tako da nema opasnosti. Zna se ko krade kablove i unistava sve zivo, prodavajuci skupe delove zeljeznicke infrastrukture budzasto na otpadima... Ti sto to rade su u Srbiji zasticeni ko beli medvedi...kradu sve sto im dodje do ruke. Ciganska posla!

  • Stanojevic Ljubinka

    16. decembar 2015 | 14:55

    Bas nam je sve napredno u Ripnju od kad su na Vozdovcu radikali na vlasti. Oprostite, naprednjaci koji su do juce po Ripnju delili cetnicke kalendare i znacke

  • Milic

    16. decembar 2015 | 23:02

    Gde je ona ministarka za saobracaj dali ona vidi da mi imamo rampe starije nego ovi dotrajali vozovi kada ce to da se renovira i dovede u red 2220 godine ili nikada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA