MILE RIZIK izbacio putnike iz autobusa da bi POKUPIO NAVIJAČE ZVEZDE i odvezao ih na Marakanu!

Sve priče o ovom legendarnom vozaču autobusa prepričavaju se godinama

  • 62

Pre nekoliko dana pisali smo o Miletu Riziku, jednom od najpoznatijih i najupečatljivijih vozača autobusa GSP-a u Beogradu - makar tako kažu urbane legende koje kruže Srbijom. Mnogi putnici koji su imali priliku da se provozaju autobusom kada je on bio vozač kažu da će to pamtiti celog života.

Čuveni vozač MILE RIZIK vozi putnike STOTKOM preko GAZELE, ali ima DOBAR RAZLOG za to!

Da li zbog toga što je preskakao stanice kako bi školarce odvezao na vreme u školu, ili zbog toga što je stajao 50 metara posle stanice, pa su ljudi morali da trče za njim, u svakom slučaju putnici nisu ostajali ravnodušni na njegove vožnje.

Ovo je legenda o Beograđaninu, koji je PRVI kupio NAJJAČEG PORŠEA u gradu!

O svim tim pričama vezanim za Mileta Rizika, koje se godinama prepričavaju, Telegraf nastavlja da piše u serijalu o urbanim legendama.

AUTOMEHANIČAR ĐORĐE JE SVE MUŠTERIJE PO DELOVE SLAO NA ISTO MESTO: A tamo ih je čekalo VELIKO IZNENAĐENJE!

Mile je vozio autobuse na više autobuskih linija, a među njima je bila i linija broj 25, od Karaburme do Kumodraža. Putnici koji su imali prilike da se voze tim putem rekli su da je tu relaciju prelazio za svega 35 minuta, što je, složićete se - pravi podvig.

DEDICA JE ČUVAO SVOJU "ZASTAVU" KAO OČI U GLAVI: Kada je skinuo ciradu, NIJE MOGAO DA VERUJE ŠTA VIDI!

Ali, nije mu to bila najbrža minutaža. Rekord je zabeležen na liniji 27E , kada je deonicu od Mirjeva 4 do Trga Republike izvozio za svega 11 minuta!

Foto-Ilustracija: Foter/Flickr/Spinel Yang Foto-Ilustracija: Foter/Flickr/Spinel Yang

Elem, postoji jedna vrlo zanimljiva situacija vezana za Mileta i navijače Crvene Zvezde.

Bio je to još jedan uobičajeni dan za njega, vozio je 25-cu i na svojoj ruti naišao na tridesetak navijača fudbalskog kluba Crvena Zvezda. Zakrčen saobraćaj, utakmica samo što nije počela, a navijači bez prevoza.

Mile je bio pasionirani navijač crveno-belih i nikako nije mogao da dozvoli da oni zakasne na utakmicu. Zato je zaustavio autobus i naredio svim putnicima da izađu, rekavši im da je u pitanju - kvar na motoru. Putnici ga zbunjeno pogledaše i izađoše, bez negodovanja.

Foto-ilustracija: Tanjug/Rade Prelić Foto-ilustracija: Tanjug/Rade Prelić

Kada su se malo razišli, Mile je izašao iz autobusa i prišao navijačima, pogledao ih i rekao: "Upadajte!".

"Gde?" - upitaše ga navijači.

"Ulazite u autobus, ako želite na vreme da stignete na utakmicu" - odgovorio im je sa malo namrštenim licem. Ušli su bez pogovora, jer igra njihov omiljeni tim i želeli su po svaku cenu da stignu na utakmicu.

Skinuo je broj 25, stavio natpis "za garažu", stisnuo gas i preko Slavije i Autokomande za tren oka bio je ispred Marakane.

Navijači su mu se zahvalili i pozvali ga da krene sa njima i isprati utakmicu, što je on morao da odbije, jer je morao da se vrati na posao i nastavi uobičajeni plan vožnje.

Foto-Ilustracija: Foter/Flickr/Bo47 Foto-Ilustracija: Foter/Flickr/Bo47

Dok je za mnoge bio pravi laf i ljudina koji je ljudima izlazio u susret, a naročito deci neki su ipak smatrali da je neodgovoran i da svojom ludom vožnjom rizikuje bezbednost svih putnika, ali i svoj.

Kako god, legenda kaže da je suspendovan kada je jedna zgodna žena pošla na posao, pa je Mile odvezao direktno na odredište, a da pritom nije stao ni na jednoj stanici.

Njegove vozačke avanture tom prilikom su završene, a od onda je samo ostao u pamćenju mnogih Beograđana.

(S. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    16. decembar 2015 | 00:43

    Sedne na zadnje sedište da pročita novine i kada se napuni autobus počne da viče:"Gde je taj vozač, da li je on normalan, kasnim na posao, sada ću ja da vozim!!!" Seda za volan i kreće. Šok. I ko ga ne zna silazi na sledećoj stanici. Mile je bio car u GSP-u. Ulepšao je malo 90-te.

  • Vladan

    16. decembar 2015 | 00:06

    Mile - moj komsija. Mojoj majci je uvek, dok je vozio 26ticu, stajao i kupio barem 100m ispred stanice u Zaplanjskoj kod velikog parkinga (gde smo i gde je stanovao) jer je vecito trcala za busem. Sjajan lik, sjajan igrac kockica i vozac. Mi klinci smo ga obozavali. Da zustavi bus i da se grudva sa nama, milina Bozija. Pozdrav

  • Filip

    15. decembar 2015 | 22:16

    Mile car..vratite ga na posao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA