Uručeni prvi ključevi u naselju "Stepa Stepanović"

Petorici pripadnika Vojske i petorici civila uručeni ključevi novih stanova u beogradskom naselju

  • 0

Prvim stanarima beogradskog naselja "Stepa Stepanović" danas su uručeni ključevi novih stanova.

U prisustvu lidera Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića, ministar odbrane Dragan Šutanovac je ključeve uručio petorici pripadnika Vojske Srbije, a ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić petorici civila.

- Dali smo kasarnu "Stepa Stepanović" i dobili 875 stanova, od kojih je 150 van Beograda - objasnio je Šutanovac.

Na ovaj način, kako je dodao, Ministarstvo će štedeti svakog meseca 120.000 evra novca koje je izdvajalo za pripadnike koji nisu imali rešena stambena pitanja. Oko 2,5 miliona evra će iznositi ušteda koju će dalje Ministarstvo plasirati u stambenu izgradnju i rešavanje stambenih pitanja onih koji nemaju stan.

Dulić je naglasio da današnji dan ima puno simbolike, jer su realizatore kada je počinjan ovaj projekat, svi gledali sa podsmehom jer poslednjih nekoliko decenija projekti ovakvih dimenzija koje je država započinjala nisu završavani.

Uvek se neko ili nešto isprečilo da bude završen, naglasio je on, dodajući da je ovo prva generacija koja je uspela ovako veliki projekat da dovede do kraja i time dokaže da je moguće da se država na velika vrata vrati u stanogradnju.

On je dodao da se gradi i naselje "Ivan Ribar", u 12 gradova manja naselja, kao i u svim gradovima Srbije 250 projekata javne infrastrukture.

Tadić je istakao da je ovaj projekat pokazao da je moguća saradnja državnih institucija.

- Ovaj objekat, baš kao i putevi i mostovi koji su izgrađeni u proteklom periodu - naglasio je on.

Tadić je rekao da su obezbeđena radna mesta kada je građevinski sektor u čitavom svetu doživeo veliki kolaps i predstavlja važan podsticaj za deo industrije koji obezbeđuje radna mesta i generiše druge industrije.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA