BUDŽET BEOGRADA od sada će moći da kontrolišu SVI GRAĐANI

Prvi put će građani moći da vide apsolutno sve prihode na jednom mestu, a pošto je budžet javni dokument, videće i kako se troši, naglasio je gradski menadžer Goran Vesić

  • 2
Panorama grada Beograda, skupština Srbije, Foto: Milena Đorđević

Budžet grada Beograda za 2016. godinu, koji je na dnevnom redu današnje sednice gradskog parlamenta, je restriktivan jer i dalje nema zaduživanja grada, a istovremeno je i razvojan jer je predviđeno 23 milijarde za investicije, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

ZA INVESTICIJE 23 MILIJARDE: Beograd sledeće godine ulaže u vodovod, kanalizaciju i puteve

On je gostujući na TV Pink naglasio da konsolidovani budžet iznosi 97, a realni 81 milijardu, dok će zajedno sa prihodom opština u gradskoj kasi biti oko 107 milijardi dinara.

BUDŽET BEOGRADA za 2016. godinu iznosi oko 80 MILIJARDI DINARA

- Prvi put će građani moći da vide apsolutno sve prihode na jednom mestu, a pošto je budžet javni dokument, videće i kako se troši - rekao je Vesić i dodao:

- Sledeće godine počinje nekoliko važnih invseticija, a jedna od najvažnijih je realizacija desetogodišnjeg plana izgradnje vodovoda i kanalizacije jer trećina grada nema kanalizaciju. Ovim planom, čija je vrednost 575 miliona evra, za deset godina svaka kuća u Beogradu imaće priključak na vodovod i kanalizaciju. Izgradiće se i pet fabrika za preradu odpadnih voda, jer kada se poredimo sa gradovima u okruženju mi smo jedini grad koji svu odpadnu vodu ispušta u Savu i Dunav.

Foto: boegrad.rs Foto: boegrad.rs

On je dodao da će se sledeće godine završiti i proces oko deponije Vinča, što je velika investivija od 250 miliona evra, a izabrano je pet kompanija koje su ušle u uži izbor.

- Uređenje Trga Slavija počeće u maju i nastaviće se obnovom Bulevara oslobođenja sve do Autokomande. Pored toga u planu je uređenje Terazijske padine, zatim tri centralna gradska trga kao i 40 fasada na Kosančićevom vencu. Planiramo i da nastavimo sa proširenjem pešačke zone u centru grada na prostoru između Zelenog venca, braće Jugovića, Trga republike, Pariske i Tadeuša Košćuškog. Ove godine smo uradili Ulicu Vuka Karadžića, a sledeće godine nastavljamo istim tempom da sređujemo ulice u gradu - istakao je gradski menadžer.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prema njegovim rečima počinje i izgradnja garaža, a JKP Parking servis će u drugoj polovini sledeće godine krenuti samostalno sa garažom Studentski trg sa 750 parking mesta, kao i u nadziđivanje garaže Obiliće venac što će doneti 300 novih parking mesta.

- Planirani budžet će pokriti sve ove planove i investicije jer se domaćinski posluje i štedi svaki dinar. Građani mogu da budu uvereni da se domaćinski posluje sa budžetom i da se zaista trudimo da grad uredimo i da on postane bolje mesto za život - istakao je Goran Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Angel signs

    28. decembar 2015 | 11:53

    После много година мрака, коначно излази сунце и Београд се полако диже као Феникс из пепела, и да Бог да среће да се сваки кутак наше земље изгради да буде што лепши и да се сви боримо за то...

  • Perač

    28. decembar 2015 | 22:17

    Alo komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA