UOČILI STE RUPU NA PUTU POSLE SNEGA? Slobodno prijavite komunalnom preduzeću na ovaj broj

- Oko 2.500 kilometara se nalazi u programu zimkog održavanja, prosečna starost ulica je oko 30 godina, a trebalo bi da bude dvadeset. Prošle godine smo obnovili oko 105,4 kilometara ulica i uradili 286 ulica, ali jasno je da s obzirom na starost ulica imamo sve više problema – rekao je Goran Vesić

  • 8

Zbog starosti i niskih temperatura u Beogradu dolazi do pucanja cevi, poslednji je bio u Vitanovačkoj ulici i u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 387, ti kvarovi su sanirani, a ekipe "Beograd-puta" vraćaju asfalt u prvobitno stanje, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

OPASNE RUPE NA MOSTU NA ADI: Pazite kad prolazite ovuda, može da bude KOBNO! (VIDEO)

On je za TV Pink istakao da je tokom zimske sezone na terenu deset ekipa "Beograd-puta" koje saniraju udarne rupe, one će do ponedeljka završiti posao u Vitanovačkoj ulici koja će biti u potpunosti sanirana.

- Mi kao Skupština grada imamo projekat vredan 575 miliona evra da u narednih deset godina dođe do potpunog uređenja vodovoda i kanalizacije. Cevi su prestare i mi to rešavamo decenijama unazad. Isto je i sa putevima, u Beogradu ima oko 5.000 kilometara ulica koje mi održavamo kao Grad. Oko 2.500 kilometara se nalazi u programu zimkog održavanja, prosečna starost ulica je oko 30 godina, a trebalo bi da bude dvadeset. Prošle godine smo obnovili oko 105,4 kilometara ulica i uradili 286 ulica, ali jasno je da s obzirom na starost ulica imamo sve više problema – rekao je Goran Vesić.

On je naglasio da je tokom poslednjih nekoliko dana bačeno preko sedam hiljada tona soli, a tokom čitave prošle sezone je bačeno oko 17 hiljada tona. Sva ta so ostavlja iza sebe udarne rupe na kolovozu.

- Iz tog razloga smo pokrenuli akciju sa JKP "Beograd-put" i pozivamo građane da od ponedeljka prijavljuju udarne rupe na telefon Beokom 0800110011 ili mejlom kako bi ekipe ovog komunalnog preduzeća izašle na teren po pozivu. Godišnje se u Beogradu pojavi oko 12.000 udarnih rupa, a veliki deo nastaje posle povlačenja snega i leda – istakao je gradski menadžer i ponovoapelovao na sugrađane da prijave udarne rupe s obzirom da se opet najavljuju padavine oko 15. januara kako bi u zajedničkoj akciji brže reagovali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    9. januar 2016 | 13:49

    Samo Beograd a ostala mesta kao što je Sid rupa do rupe sramota za srbiju

  • Pele

    9. januar 2016 | 18:53

    Velika udarna rupa na raskrscu svetozara markovica i tirsove koja i nije bas vidljiva i kad je suva.polomio sam branik i zastitu motora i prijavio iste sekunde samo sto me je beograd put prebacio na drugu firmu jer oni ne rade nista bez dopisa grada beograda a onda su me drugi prebacivali pa sam upao u vrzino kolo i shvatio da se nalazim u srbiji i da verovatno nisam jedini jer to postoji sigurno vec par meseci i niko nista nije preduzeo

  • Lale11

    10. januar 2016 | 15:15

    Kako da ne?! Samo da ispravim felne i odmah idem. Istog momenta krecem,ni ruke necu oprati. Za SVE ste vi,vec dobili novac. Da nabrajam? Hmmm. Znamo mi tu "farbu" odavno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA