SRBIJA SE VRATILA NA INVESTICIONU MAPU SVETA: "Beograd na vodi" najveći evropski projekat!

- "Beograd na vodi" je najveći evropski projekat u ovom trenutku i gde god otputujemo, prvo nas pitaju kako se on razvija. Taj projekat je posredno doprineo da se i drugi investitori zainteresuju za Beograd - rekao je gradski mendžer Goran Vesić

  • 98

Gradski menadžer Goran Vesić boravi danas u Beču kao gost najvećeg godišnjeg skupa investitora u nekretninama u srednjoj Evropi.

Beograd treći u Jugoistočnoj Evropi u turizmu. Evo koje gradove je ostavio iza sebe!

Samit se održava svake godine u bivšoj kraljevskoj palati Hofburg i okuplja najveće investitore u nekretnine kako iz Evropske unije tako i iz Rusije, arapskih zemalja i Kine.

Ove godine je najveći broj učesnika i očekuje se da na samitu bude sklopljen rekordan broj poslova.

Goran Vesić je izrazio veliko zadovoljstvo što je Beograd pozvan na najveći skup investitora u nekretnine u srednjoj Evropi i dodao je da je to dokaz da se naš grad vratio na investicionu mapu sveta.

Foto: Promo Antenna Foto: Promo Antenna

- Zahvaljujući projektu "Beograd na vodi", koji je trenutno najveći evropski projekat kada je u pitanju izgradnja nekretnina, ali i velikim naporima Vlade Republike Srbije da se stvori povoljan ambijent za investitore, naš grad postaje veliko gradilište. Najvažniji korak u privlačenju investitora bio je usvajanje Zakona o planiranju i izgradnji, koji je omogućio da se u Srbiji za 28 dana izdaju građevinske dozvole, kao i da od 1. januara počne izdavanje elektronske građevinske dozvole, ali i veliki napori Vlade Srbije da se uredi katastar, kao i usvajanje Zakona o radu. Danas je Srbija veoma konkurentna kada su u pitanju investicije i na nama je da ponudimo atraktivne projekte - rekao je Vesić.

On je dodao da je projekat "Beograd na vodi" doprineo da naš grad dobije i druge investicije.

- "Beograd na vodi" je najveći evropski projekat u ovom trenutku i gde god otputujemo, prvo nas pitaju kako se on razvija. Taj projekat je posredno doprineo da se i drugi investitori zainteresuju za Beograd jer nema bolje preporuke od toga da vidite da neko kod nas ulaže 3,5 milijardi evra. U tom slučaju drugim investitorima je mnogo lakše da investiraju deset ili pedeset miliona - rekao je Vesić i dodao da upravo zato Beograd ubrzano razvija projekte za investiranje.

Foto: Tanjug/Vlada republike Srbije/Slobodan Miljević Foto: Tanjug/Vlada republike Srbije/Slobodan Miljević

Prema njegovim rečima, ova gradska vlast je prva promenila pravac u kome se Beograd razvija i umesto širenja po obodima, koncentrisala se na projekte oko naše dve divne reke, Dunava i Save.

- Beograd ima skoro dve stotine kilometara obala, što je blago na kome nam zavide mnogi. Pre početka realizacije projekta "Beograd na vodi" možda smo desetak kilometara koristili. Sada imamo i druge projekte na reci koje nudimo investitorima, a pre svega Blok 18, koji se nalazi na drugoj obali Save, preko puta Beograda na vodi, projekat Makiško polje, koje se nalazi pored Ade Ciganlije na Savi, a razvijaćemo u narednom periodu i desnu obalu Dunava, od Pančevačkog mosta do Ade Huje, kao i levu obalu Dunava od Pupinovog mosta do Pančevačkog mosta, takozvani Treći Beograd - rekao je Vesišć, pa dodao:

Foto: Tanjug/Beoinfo Foto: Tanjug/Beoinfo

- Ako se tome doda da su pokrenuta mnoga gradilišta koja su godinama bila korovu, kao što je kompleks u Rajićevoj ulici, projekat u Dalmatinskoj ulici, nova zgrada Airport city, tržni centar u Višnjičkoj banji, kao i da su stvoreni uslovi da se započne investiranje u hotel "Hilton" na lokaciji Tri kralja u Kralja Milana, na prostoru bivše fabrike "Beko" u donjem gradu, na zgradi bivšeg saveznog MUP-a u Kneza Miloša i u hotel "Jugoslavija", jasno je zašto je Beograd interesantan stranim investitorima - rekao je Vesić i istakao da se u martu očekuje usvajanje plana generalne regulacije grada Beograda, koji će značajno doprineti porastu investicija u izgradnji nekretnina.

Gradski menadžer Goran Vesić sutra završava posetu Beču i putuje u Zagreb, gde će prisustvovati predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta "Ublaženi bolesnik", što je prvo gostovanje ovog pozorišta u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu posle 30 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    21. januar 2016 | 14:40

    Svakoga dana,u svakom pogledu - napredujemo... (Snederevska "Zelezara",Krgujevacki "Fijat",otpis "Etihadu"20.000.000 dolara,"Beograd na vodi",koji je, do danas ,dobio simbolicni novac.Interesantno, da niko, nije objavio detalje -ugovora.A,sve to .kao i buduce izbore,platice - gradjani Srbije.)...

  • Dag

    21. januar 2016 | 15:06

    Ocigledno,neko,ublazava - stvarnost... (Predstava,JDP, nosi naziv:'Uobrazeni bolesnik",cuvenog ,francuskog koediografa, Zan Batist Poklena, iz XVII veka - Molijera.)... (Nije : "Ublazeni bolesnik" )...

  • Neša

    21. januar 2016 | 15:39

    Ovaj projekat će nam doneti mnogo profita a biće i jedan od najlepših u svetu, imaćemo čime da se ponosimo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA