ODNOSI BEOGRADA I ZAGREBA SVE BOLJI: Dva grada pokazala izuzetnu zainteresovanost za saradnju

- Verujem da su Beograd i Zagreb ušli u jedan nivo dobre saradnje koja će, iz godine u godinu da bude bogatija na radost i Beograđana i Zagrepčana - rekao je Vesić Tanjugu

  • 18

Gradski menadžer Goran Vesić razgovarao je danas u Zagrebu sa gradonačelnikom hrvatske prestonice Milanom Bandićem o budućoj saradnji dva grada.

- Verujem da su Beograd i Zagreb ušli u jedan nivo dobre saradnje koja će, iz godine u godinu da bude bogatija na radost i Beograđana i Zagrepčana - rekao je Vesić Tanjugu.

U Zagrebu će večeras na sceni Hrvatskog narodnog kazališta nastupiti Jugoslovensko dramsko pozorište, a Vesić je istakao da je tokom susreta sa gradonačelnikom konstatovano da je to gostovanje pravi način kulturne saradnje dva grada.

- Konstatovali smo i da treba pospešiti zajedničke akcije u kulturi u smislu da zagrebački i beogradski umetnici zajednički stvaraju, jer to je dobar način da se pokažemo drugim zemljama - naveo je gradski menadžer.

Susretu je prisustvovala i direktorka JDP-a Tamara Vučković, kao i saradnici zagrebačkog gradonačelnika.

Vesić će u sklopu posete Zagrebu, u toku sutrašnjeg dana,  posetiti i Zagrebačku mitropoliju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    22. januar 2016 | 19:53

    Culo se.pre neki dan.Kroz usta - Marka Jurica...

  • liz

    23. januar 2016 | 10:12

    Kakva saradnja,odnosi sve bolji i bla,bla...nema od toga nista! Nego oni sad hoce da se''operu''od onolikih uvreda i onolike mrznje onomad javno prikazane na t.v. Mora biti da je zbog toga bilo ribanja iz EU.pa sad ko fol....dobra saradnja! Oni su pokvareni i to im je jednostavno u krvi,genima...kako god njima nikad ne treba verovati i treba biti uvek na oprezu kad je rec o njima!

  • !Livan

    22. januar 2016 | 20:58

    Pa i ja sam pre 36 godina dosao iz Zagreba u Beograd da zivim i lepo je to da se obnavljaju prvo kulturne predstave,dosta mrznje i rata dosta vise!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA