O OVOM CARU PRIČA CEO BEOGRAD: Filip (23) obukao srpsku nošnju na dodeli diplome! A tek kad čujete šta mu je rekao DEKAN! (FOTO)

On dodaje da je narodnu nošnju izabrao kako bi reprezentovao tradiciju i obrazovanje, jer jedno ne isključuje drugo

  • 5

Na dodeli diplome Pravnog fakulteta u Beogradu, svršeni student  katedre za međunarodno javno pravo Filip Živanović (23) iz Beograda obukao je srpsku narodnu nošnju kako bi pokazao da istovremeno može da bude obrazovan, ali i da se drži tradicije!

OD GLAVE DO PETE: Da li ovako treba da bude obučena prava Srpkinja?! (FOTO)OD GLAVE DO PETE: Da li ovako treba da bude obučena prava Srpkinja?! (FOTO)

- Svi su bili oduševljeni i hteli su da se fotografišemo. Bio sam prava atrakcija. Čak su i kolege sa drugih fakulteta izjavili da sam im dao sjajnu ideju. Ipak, najbolja reakcija je usledila od dekana Sime Avramovića, koji je uzviknuo "To Srbine, sad je red na porodicu!" - objasnio je za Telegraf ovaj budući pravnik, koji je diplomirao u junu prošle godine, da bi stečenu diplomu, u reprezentativnom stilu, pokupio 28. januara.

On dodaje da je narodnu nošnju izabrao kako bi reprezentovao tradiciju i obrazovanje, jer jedno ne isključuje drugo.

Foto: Facebook/Филип Живановић Foto: Facebook/Филип Живановић

Takođe, Filipov čin predstavlja neku vrstu omaža čuvenom profesoru na katedri za filozofiju i sociologiju prava Radomiru Lukiću, koji je na Sorboni na odbrani doktorske disertacije takođe nosio nošnju.

Tada je profesor po kome najveći amfiteatar Pravnog fakulteta nosi ime, tako obučen zbunio komisiju rečima: "Da li želite da govorim na engleskom ili francuskom?".

- Dobio sam i blagoslov od porodice. Sad se šale sa mnom, da ostaje da se oženim, odslužim vojsku i pravac na biro! - zaključio je Filip.

(S. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milorad marinković

    29. januar 2016 | 13:34

    Ovim stihovima,pozdravljam Filipa i čestitam mu na oličenju srpstva: Srećna ti diploma Srbine... IMA NAS...! IMA...! Hteli su, da nas odSrbe... Hteli su, da nas razSrbe... Hteli su, da nas izSrbe... Hteli su, da smrću, Venčaju za vrbe, nas Srbe... A nas, ima...! Ima...! Ima...! Ima nas...više, no što ima vrba... I svaka od njih, ima svoj cvet. Pitam ih! Da nije bilo Srba, Na šta bi danas ličio svet? Milorad M.Marinković

  • Miile sa dva i

    29. januar 2016 | 13:18

    nasmeja me momak,samo još da je vezao volove za ogradu...biće od njega nešto,pravnik sa 23,čestitam!

  • Vojislav

    29. januar 2016 | 21:39

    Bravo kolega

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA