LEGALIZUJTE DOK JOŠ IMATE VREMENA: Beograd u januaru naplatio 55 MILIONA od ozakonjenja!

Od 55 miliona dinara koje je grad naplatio rešenjem o ozakonjenju u Srbiji, 30 odsto ide Republici, a preostali novac će biti uložen u izgradnju nedostajuće infrastrukture u gradu, kanalizacije, vodovoda i puteva

  • 5

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je Beograd lokalna samouprava koja je u januaru 2016. godine uradila najviše rešenja o ozakonjenju u Srbiji kao i da je od taksi naplaćeno 55 miliona dinara.

KONAČNO SE STAJE NA PUT NELEGALNOJ GRADNJI: Izdato više od sto rešenja o ozakonjenju objekata u Beogradu!

- Grad Beograd je u januaru ove godine naplatio od taksi za ozakonjenje 55 miliona dinara. Prema Zakonu o ozakonjenju, 70 odsto naplaćene takse pripada gradu Beogradu, a 30 odsto Republici što znači da je budžet našeg grada bogatiji za 38.500.000 dinara. Ovaj novac će biti utrošen za izgradnju nedostajuće infrastrukture u gradu, kanalizacije, vodovoda i puteva - rekao je Goran Vesić.

On je istakao da je grad Beograd u januaru 2016. godine uradio 523 naloga za uplatu i uručio 218 rešenja o ozakonjenju i dodao da je pred Gradom veliki posao jer je samo u Beogradu podneto 238 hiljada zahteva za legalizaciju i oko 50 hiljada zahteva u opštinama, kao i da se očekuje da taj broj bude uvećan za 10 do 15 odsto posle popisa objekata koji je u toku.

Vesić je pozvao građane koji su podneli zahtev za legalizaciju da iskoriste jedinstvenu priliku koju pruža ovaj zakon da ozakone svoj eobjekte ako ispunjavaju zakonske uslove, jer druge neće biti.

- Grad Beograd će ojačati svoje kapacitete da može da primi sve zahteve za ozakonjenje kao i da ih reši u što kraćem roku - poručio je gradski menadžer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The knight

    2. februar 2016 | 15:05

    Pošto je moj deda pravio kuću. Idite kod njega i pitajte ga dali hoće da legalizuje svoju kuću. Neka vam on puni budžet.

  • dragče

    3. februar 2016 | 10:21

    Vi letite sa vlasti za par meseci pa onda idete u zatvor svi komplet a mi nećemo da legalizujemo nešto što smo sopstvenim novcem izgradili...neka prvo predsednik legalizuje svoje kuće po Bajčetini,crkvu pokajnicu i kuće i stanove po Kragujevcu i na obali Save pa onda redom svi lopovi na vlasti sa sve gradonačelnikom koji je vlasnik pedeset ofšor kompanija e kada to legalizujete vi se obratite narodu sa molbom za legalizaciju a ne ovako da terate narod pred izbore da vam da poslednju crkavicu...

  • Klot-Frket

    3. februar 2016 | 09:43

    Zurim da zavrsim gradnju. Valjda cu stici da podnesem zahtev do sledeceg leta. Jel nekome preostalo materijala?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA