OTVARAJU SE NOVA RADNA MESTA: Beograd priprema industrijsku zonu u Lazarevcu!

Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, u ovoj godini će se za opštinu Lazarevac planira nekoliko velikih projekata, koji će poboljšati život građana

  • 6

Gradski menadžer Goran Vesić, obišao je danas radove na asfaltiranju Ulice Boška Milutinovića u MZ Veliki Crljeni u opštini LazarevacPrema njegovim rečima, ova ulica će mnogo značiti za građane jer će povezati mesnu zajednicu sa obilaznicom.

- Ovde ćemo uraditi gotovo 200 metara ulice, širine tri metra, a vrednost radova je oko 1,4 milona dinara. Inicijativu su pokrenuli čelnici opštine Lazarevac, kao i građani, a posao će biti završen do 12. februara. Ekipe "Beograd-puta" su stalno na terenu i koriste vreme bez snega kako bi se ovaj rok ispoštovao - rekao je Vesić.

On je naglasio da će MZ Veliki Crljeni u narednim mesecima imati nekoliko važnih projekata.

- Grad Beograd će zajedno sa opštinom Lazarevac iz "zelenog dinara" izdvojiti 80 miliona za rešavanje problema kanalizacije, što je veliki problem u ovom selu - rekao je Vesić i podsetio da će Grad Beograd u narednih deset godina realizovati projekat izgradnje vodovoda i kanlizacije i da će svaka kuća imati priključke za vodovod i kanalizaciju.

On je dodao da je zahvaljujući premijeru Aleksandru Vučiću odvojeno pet miliona dinara za rešavanje ambulante u ovom selu i obnavlja se i Dom zdravlja u Lazarevcu.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Pored Tamnavske petlje, Grad Beograd priprema industrijsku zonu od 200 hektara, što će podstaći i nvesticije u Lazarevcu, a za ljude koji žive u okolini otvoriće se nova radna mesta. Verujem da će izgradnjom auto-puta, koji dobro napreduje, i ova industrijska zona dobiti na značaju. Ovi građani mogu da kažu da nisu zaboravljeni i da grad vodi računa o njima - rekao je gradski menadžer.

On je istakao da se u Lazarevcu ovoj godini planira nekoliko velikih projekata.

- Postavićemo kamen temeljac za porodilište, radi se Ulica Stanislava Sremčevića Crnog u vrednosti od 75 miliona dinara, za šta je raspisan tender, završavamo vodovod u Vrbovnu i Stepojevcu, a gradiće se i dom za decu sa smetnjama u razvoju. Građani Lazarevca mogu da očekuju da će u ovu opštinu biti investirano mnogo više nego što je to bilo do sada - najavio je Vesić.

Predsednik opštine Lazarevac Tomislav Rikanović zahvalio je gradskom menadžeru i Gradu Beogradu na tome što se poslednje dve godine izdvajaju znatna finansijska sredstva za ulaganje u putnu infrastrukturu.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Ova ulica je od izuzetno velikog značaja za sve stanovnike MZ Veliki Crljeni, na šta su stanovnici čekali 68 godina. Naš cilj je da u toku ove godine svaka ulica u ovom naselju dobije asfalt - istakao je on.

Zamenik predsednika opštine Lazarevac Bojan Stević izrazio je zadovoljstvo što je Grad Beograd prepoznao probleme sa kojima se susreću žitelji ovog naselja i cele opštine.

- Za nas je bitno što će uskoro početi i izgradnja prve faze kanalizacije, što je veoma značajno za 6.000 stanovnika ovog naselja - rekao je on i ponovio da će industrijska zona značiti nova radna mesta.

Događaju su prisustvovali direktor JKP "Beograd-putIvan Tejić, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanliazacija” Svetozar Veselinović i direktor Direkcije za puteve Slaviša Živković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    4. februar 2016 | 14:37

    Obnovite, industrijsku zonu - Mladenovac,koja je zaposljavala, oko 30.ooo radnika!...

  • WWW

    4. februar 2016 | 17:36

    SKORO 200M. PA JEL MOGUCE? VELIKI USPEH, PA TO JE KAO DUZINA NECIJEG DVORISTA RECIMO NA DEDINJU..... .

  • DIDA DEDIC

    5. februar 2016 | 14:48

    Kad se samo setim,koliko je para proslo kroz MZ,V.Crljeni,od samodoprinosa,nije mi dobro...Svi su se prethodni,nafatirali,a vidim,i sada su,ovi novi ,bespravno,ponovo uveli samodoprinos...da poludis...Toliki je javasluk,da,jedni od drugih kradu...vodoinstalater,za radno vreme radi privatno kupatila,od materijala mz,i posle,svima lepo...podele pare...Zalosno,al to je istina...Jedino,ko savesno radi,je spremacica,koja cisti,svaki dan po 4000kvadrata,,,,i nikada nisu zadovoljni,jer je zena od morala,koja nije lopov,a koja im mnogo smeta...NEMA OD NAS NISTA...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA