SLIKA KOJA JE RASPAMETILA SRBE ŠIROM SVETA: Neverovatan prizor kneza Mihaila će vas ostaviti bez reči! (FOTO) (VIDEO)

Fotograf Miroslav Lj. Ranković je iz ljubavi prema Beogradu napravio fotografiju za sebe i prijatelje, a ona je ubrzo počela da se širi društvenim mrežama i obišla je skoro čitav svet

  • 9
Foto: Miroslav Ranković Foto: Miroslav Ranković

Fotografija je nešto što nam pomaže da sačuvamo naše uspomene, nekada lepe, nekada ružne, ali je sasvim sigurno da svaka slika ima svoju priču koju će moći da priča dokle god ona postoji.

MESEC NAD AVALOM: Neverovatna slika tornja koja će vas oduševiti! (FOTO)

Nije strano da umetnici imaju poseban dar da bez jedne reči ispričaju priču i ostave jak utisak na posmatrača, i to na mnogo jači način nego što bi to govor ikad učinio.

JEDAN DAN GRADA: Neverovatan i prelep video Beograda, koji će vas oduševiti

Upravo to je postigao fotograf Miroslav Lj. Ranković, koji je iz ljubavi prema Beogradu kogjeg je nazvao "Grad koji je sačuvao dušu", napravio fotografiju za sebe i prijatelje, ali je ona ubrzo počela da se širi društvenim mrežama, pa je došla i do stranice "World art".

DUŠANOV VIDEO O BEOGRADU vas je RASPAMETIO! Njegovo novo remek-delo ostaviće vas BEZ TEKSTA! (VIDEO)

Na njoj je uslikan knez Mihailo Obrenović koga obasjava pun mesec, koji je oduvek govorio da je Srbija deo Evrope, a uspomena na njega je ostala da podseća Beograđane i čitavu zemlju na njegove reči, još od 1882. godine.

Snimci Beograda pravljeni dronom više od godinu dana će vas ostaviti bez daha! (VIDEO)

Fotografija je izazvala razne emocije, počev od onih nacionalističkih, pa do romantičnih, a bilo je i onih koji su poželeli da se vrate u svoju domovinu.

Kada vidite ovaj fenomenalan video Beograda, poželećete i vi da ovako prođete kroz njega! (VIDEO)

Inače, Miroslav Lj. Ranković je slikar, fotograf i pisac, rođen je i školovao se u "Gradu koji je sačuvao dušu". Imao je nekoliko izložbi, a najdraže su: "Voljeni Grad" 2011. galerija "Čubrilo" - Kula na Gardošu, "Grad koji je sačuvao dušu" 2012., 2013. i 2014., "Duša Beograda" 2015. galerija "Čubrilo" - Kula na Gardošu i "U potrazi za dušom Beograda" Kuća Đure Jakšića 2015. godine.

Pogledajte snimke BELOG DVORA napravljene DRONOM koji će vas ostaviti bez DAHA! (VIDEO)

Slike i fotografije Rankovića se nalaze u mnogim kolekcijama širom planete. 2013. je objavio zbirku priča koje su posvećene njegovom omiljenom gradu pod nazivom "Grad koji je sačuvao dušu" 2015. godine, zatim roman "Sara", zbirku pesama "Stihovi duše moje" i zbirku priča za mlade "Priče iz beogradskih dvorišta".

Fotografije, ali i druge radove ovog umetnika, možete pogledati na njegovoj Fejsbuk stranici "Grad koji je sačuvao dušu".

(Marina Bojić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA