Gradonačelnici Beograda i Berna obišli GSP "Beograd". Ambasador Švajcarske prezadovoljan (FOTO)

Gradonačelnici dva glavna grada obišli su i kovačnicu gradskog prevoznika koja datira s početka 20. veka, kao i tramvaje iz donacije Vlade Švajcarske koji su upravo stigli u Beograd

  • 8

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradonačelnik Berna Aleksandar Čepet obišli su danas Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd” i učestvovali u promotivnoj vožnji jednim od doniranih švajcarskih tramvaja od depoa GSP-a do zdanja Beogradske zadruge.

JOŠ JAČI ODNOSI: Sporazum o saradnji i prijateljstvu Beograda i Berna

Gradonačelnici dva glavna grada obišli su i kovačnicu gradskog prevoznika koja datira s početka 20. veka, kao i tramvaje iz donacije Vlade Švajcarske koji su upravo stigli u Beograd.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Istakavši zadovoljstvo posetom švajcarskog kolege , gradonačelnik Siniša Mali je rekao da GSP "Beograd” predstavlja najveće gradsko preduzeće i da je donacija švajcarske vlade veliki poklon za Grad Beograd.

- U Beograd je već stiglo četrnaest tramvaja iz Bazela, a u narednim danima očekujemo dolazak još petnaest, što čini donaciju od ukupno 29 vozila. Oni će u narednih nekoliko dana biti na ulicama Beograda i doprineće većoj frekvenciji saobraćaja i poboljšati kvalitet prevoza u gradu. Ovo je bila i prilika da zajedno prođemo istorijom Beograda, obiđemo kovačnicu i izložbu o saobraćaju, a sada ćemo kroz donaciju, moći dodatno i da unapredimo i kvalitet prevoza. Ovo je i primer dobre saradnje Švajcarske, Srbije i Beograda i nadam se da ćemo, uz potpisani Sporazum o saradnji i prijateljstvu Beograda i Berna naći više načina da sarađujemo i poboljšavamo kvalitet života u naša dva grada, jer u tom smislu i Beograd ima šta da ponudi Bernu - rekao je Siniša Mali, zahvalivši se na dobroj saradnji i ambasadoru Švajcarske.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Aleksandar Čepel, gradonačelnik Berna istakao je da je Švajcarska poznata po čokoladi, satovima i javnom prevozu:

- Javni prevoz je veoma važan ako želite da kao grad budete uspešni, a švajcarski gradovi su veoma dobro pokriveni tramvajima, autobusima i vozovima - rekao je Čepet.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Tramvaji su mnogo jeftiniji i uspešniji vid transporta i mislim da ćete oslanjenjem na njih imati mnogo jednostavniji i bolji javni prevoz – istakao je ambasador Čepel, izazivši zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa Beogradom.

Obilasku najvećeg gradskog prevoznika na Balkanu prisustvovali su Željko Milković, generalni direktor GSP "Beograd” i Žan Danijel Ruh, ambasador Švajcarske Konfederacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    12. februar 2016 | 22:21

    Sramota za nas da imamo njihove tramvaje stare 40 godina a njima super resili se otpada

  • Dr. za rock and roll

    13. februar 2016 | 08:12

    Za njih je to bio otpad. To si im stari tramvaji. To gvozdje su zamenili novim svemirskim tramvajima a ovih se otarasili dzabe.

  • Milic

    13. februar 2016 | 08:38

    Mali dodji ti u svajcarsku da se nagledas njihove buseve i tranvaje i na stanice koje wc imaju a kod vas ? Sramota bre eto toliko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA