Uvodi se komunalni red oko svih beogradskih pijaca!

- Trenutno se uređuje komunalni red na Banjičkoj pijaci, a uklonjeni su nelegalni preprodavci i ostalo je da se uredi signalizacija, osvetljenje, zelen površine i zaštitni stubići, kako bi se predupredilo rpethodno stanje - rekla je gradska sekretarka Zagorka Panić

  • 1

Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Zagorka Panić izjavila je da je sistemski rešen komunalni nered oko Vidikovačke pijace, dok se na isti način očekuje uređenje oko Banjičke i Bajlonijeve pijace, a u perspektivi uvođenje reda oko svih tržnica u prestnonici.

Sve je urađeno u skladu s Odlukom o komunalnom redu, a posao o daljem održavanju komunalnog reda prepušten je inspekciji opštine Rakovica i Čukarica, na čijoj se teritoriji nalazi Vidikovačka pijaca, istakla je Panić u Beogradskoj hronici.

- Trenutno se uređuje komunalni red  na Banjičkoj pijaci. Uklonjeni su nelegalni preprodavci i ostalo je da se uredi signalizacija, osvetljenje, zelene površine i zaštitni stubići, kako bi se predupredilo prethodno stanje - ukazala je gradska sekretarka.

Ona je najavila i rešavanje komunalnog nereda i oko kineskog tržnog centra na Novom Beogradu po principu kako se rešava problem s prodavnicama knjiga u Kosovksoj ulici, gde je znatno smanjen njihov broj. Inspekcija, kako je istakla, ima veliku pomoć od "Gradske čistoće", kada je u pitanju uništavanje kontejnerske robe i Tržišne i Veterinarske inspekcije, kada je u pitanju hrana, kao i Komunalne policije, kada je u pitanju buka iz ugostiteljskih objekata.

Prema njenim rečima, nastavlja se borba protiv nelegalnih taksista i nelegalno izgrađenih objekata, te da je popisano oko 2,000 nelegalnih objekata u Beogradu, za koje nije podnet zahtev za legalizaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpskibek

    4. mart 2016 | 10:44

    Udri po sirotinji..kad se prodje audijem tom trasom da pogled bude lepsi..utopija..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA