I BEOGRAD U PRIPRAVNOSTI: Vanredna odbrana kod KULE NEBOJŠA, reke u Sopotu i Mladenovcu - NADOLAZE!

- Imamo porast nivoa reka u Sopotu, Mladenovcu: Kubušnica, Jasenica i Veliki Lug. Na tom delu proglašena je vanredna odbrana od poplava. To ne znači da je tu došlo do izlivanja, samo je pripravnost 24 sata - kazao je Batalović

  • 19
Poplave u Obrenovcu Foto: Tanjug/MUP Srbije

Vanredna odbrana je na snazi samo kod kule "Nebojša", jer je to najniži deo grada. Opasnost od Save i Dunava ne preti.  Sava, iako se delom izlila na šetalište, nije prešla iznad nivoa redovne odbrane od poplava. Veći problem su manje reke u južnim delovima grada jer se očekuje da na Balkan pristigne ciklon iz Italije.

(UŽIVO) VANREDNA SITUACIJA! Izlile se reke, sprema se EVAKUACIJA - POPLAVLJENI putevi i kuće širom Srbije (VIDEO)

- Ono što je problem je đenovski ciklon koji dolazi iz Italije. Kiša pada po Bosni i Hrvatskoj, odakle nam stiže velika količina vode kroz ove bujične tokove. Imamo porast nivoa reka u Sopotu, Mladenovcu: Kubušnica,Jasenica i Veliki Lug. Na tom delu proglašena je vanredna odbrana od poplava. To ne znači da je tu došlo do izlivanja, samo je pripravnost 24 sata - kazao je direktor "Beogradvoda"Vladimir  Batalović.

Jezivi snimak DIVLJANJA ove REKE pokazuje koliko je OZBILJNA situacija u Srbiji! (VIDEO)

Što se Obrenovca tiče, za sada ne preti opasnost od Tamnave, Kolubare i Trstenice, prema rečima Batalovića one se nalaze u svom osnovnom koritu, ali se očekuje njihov porast, kaže Batalović. Ipak, nadležni u ovoj opštini su u punoj pripravnosti, prenosi Blic.

Foto: Tanjug/MUP Srbije Foto: Tanjug/MUP Srbije

- Bujični tokovi Baričke reke, Tamnave, Trstenice i Marice su mirni i reke su u okviru svojih korita. Reka Peštan je dva metra ispod mosta i na nju najviše motrimo. Sava i Kolubara su u stagnaciji 24 sata. Reka Peštan dolazi iz pravca Aranđelovca, a imamo vesti da su tamo bujični tokovi podivljali i to može predstavljati opasnost po nas, pre svega u selima Poljane i Konatice. Tamo su predstavnici Sektora za vanredne situacije i opštinskog štaba, kao i građevinske mašine, kako bismo odmah reagovali ako reka izađe iz korita - rekao je Čučković.

On je dodao da je najavljeno 10 do 30 litara padavina, što je malo u odnosu na 2014. godinu, u kojoj je, kako kaže, bilo 220 litara padavina.

Pogledajte kako divljaju reke po Srbiji:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbenda

    7. mart 2016 | 12:28

    Zar beograd nije na vodi?

  • nikola

    7. mart 2016 | 11:54

    E moj Vucicu ! Kako Harp radi dobro bas pred izbore ! Sad da se namokris 3x i da dobijes poverenje tih jadnih ljudi sto im unistavate kuce !

  • ???

    7. mart 2016 | 11:52

    Koje reke u Sopotu i Mladenovcu prete da se izliju :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA