NEMA RAZLOGA ZA BRIGU: Obrenovac je pod kontrolom! (FOTO)

- Vlada Republike Srbije proglasila je vanrednu situaciju, tako da vojska i policija zajedno s pripadnicima gradskih i opštinskih štabova prate stanje na terenu iz minuta u minut - rekao je gradonačelnik Siniša Mali

  • 59

Situacija u Obrenovcu je pod kontrolom, a iako je vodostaj Kolubare i Peštana u porastu, reke su u koritu i ne postoji opasnost od izlivanja u ovom trenutku, rekao je gradonačelnik Siniša Mali prilikom današnjeg obilaska nasipa Perilo na Zabrežju.

- Vlada Republike Srbije proglasila je vanrednu situaciju, tako da vojska i policija zajedno s pripadnicima gradskih i opštinskih štabova prate stanje na terenu iz minuta u minut. Za sada se reaguje preventivno - naveo je Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je podsetio da je upravo ovaj nasip pre dve godine bio uruđen sa unutrašnje strane, nakon čega se izlila reka. Perilo kao i svi ostali nasipi i bedemi na teritoriji Obrenovca su obnovljeni, tako da su sada kvalitetniji i sigurniji, precizirao je Mali.

- Monitoring stanja na terenu je konstantan, a pripremljeno je i 6.000 džakova sa peskom za preventivno reagovanje. U prethodnih godinu i po dana oko 55 kilometara kanala i korita reka je oštećeno, što je od izuzetne važnosti zbog većeg protoka vode - istakao je Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Potpukovnik Miroslav Stefanović je rekao da su oficiri Vojske Srbije neprekidno na vezi sa kriznim štabovima, zbog čega vojska brzo reaguje i pruža pomoć narodu u zaštiti života i imovine.

Nasip Perilo obišao je i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktor "Beogradvoda" Nenad Đinđić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radmila

    11. mart 2016 | 18:40

    Zaista bi bilo previše da Obrenovac ponovo strada u poplavama.

  • Petar

    11. mart 2016 | 19:16

    Ovde samo propala opozicija se u potaji nada nekoj nesreći kako bi imala temu za izbornu kampanju i da likuje na nesreći narodnoj,a skrivajući se iza tobož velike brige za narodnu nesreću i da su oni tu na vlasti oni bi to sprečili.Prevejane lažove srećom znamo.

  • oblak2312

    11. mart 2016 | 19:11

    Iskreno se nadam da ce ova dosadna kisa prestati da pada i da ce poplavljenih biti sto manje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA