Cvetni trg će uskoro izgledati još lepše (FOTO)

Autor projekta česme je arhitekta Branislav Jovin, a skulpture petla vajar Nebojša Savović

  • 6
Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradski urbanista Milutin Folić obišao je radove na uređenju platoa kod Crvenog petla zajedno s projektantom gospodinom Sinišom Temerinskim.

Na platou  su već posađena nova stabla, a u toku su završni radovi popločavanja kamenim pločama, postavljanja rasvete, a poslednjeg dana zime, 19. marta, počela je montaža česme.

- Česma je projektovana na novoformiranom pešačkom Trgu kod Crvenog petla, doskorašnjoj saobraćajnoj raskrsnici. Česma se gradi od blistavo belog mermera, osmougaona je i s izlivima vode na četiri strane. Na vrhu česme će biti postavljena skulptura petla od crvenog granita. Bela česma, uokvirena posađenim stablima crvenog javora, biće novi prepoznatljiv motiv ovog dela beogradske centralne zone - kaže Folić, pa dodaje:

-Voda, zelenilo i klupe oko česme oplemeniće gradski prostor namenjen svim građanima i posetiocima Beograda. Radove izvodi Beogradski vodovod i kanalizacija sa svojim preduzećima. Autor projekta česme je arhitekta Branislav Jovin, a skultpure petla vajar Nebojša Savović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    21. mart 2016 | 23:21

    To nije "Cvetni trg".Oduvek je bio trg - kod"Pevca"... (Godinama sam stanovao u blizini.Nekada je to bilo mesto, gde su se okuppljali nosaci, sa - kolicima.)...

  • znano

    21. mart 2016 | 16:16

    Toliko je ruzno i odvratno da tu pomoci nema."Cvetni trg" je sada ruglo Beograda.

  • Nana

    21. mart 2016 | 15:32

    Podržavam ulepšavanje meni najdražeg dela grada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA