Gradonačelnik Beograda i ambasador Holandije posadili ruže na šetalištu "25. maj" (FOTO)

- Na ovom prostoru biće posađeno još na hiljade ruža, a ovih 1.100 biće dobar podsetnik na prijateljstvo Srbije i Holandije - poručio je Siniša Mali

  • 4

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasador Kraljevine Holandije Hendrik van den Dol, zajedno s direktorom JKP "Zelenilo - Beograd" Slobodanom Stanojevićem, simbolično su danas započeli saradnju prvih od 1.110 sadnica narandžastih ruža kod Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović".

Nova sorta jarkonarandžastih ruža, za sada još bez zvaničnog imena, koje će biti posađene duž šetališta "25. maj", predstavlja donaciju holandsko-srpske kompanije "PhenoGeno Roses" iz Temerina.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Na ovom prostoru biće posađeno još na hiljade ruža, a ovih 1.100 biće dobar podsetnik na prijateljstvo Srbije i Holandije. Mi ćemo nastaviti s ulepšavanjem našeg grada, a meni je važno da i ove ruže u ovim teškim trenucima budu simbol mira i solidarnosti srpskog i holandskog naroda povodom dešavanja u Briselu, sa željom da napravimo lepšu i bolju Evropu - rekao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je takođe pozvao sve Beograđane da učestvuju u akciji "Uredimo zajedno", kojom se "Zelenilu" daju sugestije koju lokaciju i na koji način treba urediti.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Prošle godine uređene su 134 lokacije u deset gradskih opština, a ove godine želimo da taj broj bude još veći. Želimo da u tome učestvujemo svi zajedno, da uredimo i napravimo bolji i lepši Beograd, da zajedno sredimo veliki broj igrališta, zelenih površina, urbanih džepova i drugih prostora Beograda - kazao je Siniša Mali.

Ambasador Kraljevine Holandije Hendrik van den Dol rekao je da će danas posađene sadnice svoju punu lepotu pokazati krajem juna i početkom jula ove godine.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Narandžaste ruže su nova vrsta i predstavljaju poklon Holandije Beogradu. One predstavljaju našu nacionalnu boju i razvijene su u holandsko-srpskoj kompaniji iz Temerina. kako ova vrsta još uvek nema svoje ime, svako u Beogradu može da predloži ime koje mu se dopada i to može da učini preko Fejsbuk strane Ambasade Kraljevine Holandije do 2. jula, čime će Beograd i zvanično dobiti svoju vrstu ruže - kazao je ambasador Holandije.

Na prostoru šetalitša "25. maj" radnici "Zelenila2 u proteklom periodu posadili su 25.000 ruža.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krcko

    25. mart 2016 | 12:54

    Nece one u Srbiji docekati kraj juna, sta zna Srbin o cvecu, za njega je korov cvece, kamere koliko danas, i da neko radi na njima, ili od tog posla nema nista.

  • ATIMUS

    25. mart 2016 | 18:41

    Sviranje

  • Mirjana

    26. mart 2016 | 16:39

    ZASTO U BORCI NESTO NE RADITE.DJECA PUTA ZA OVCU NEZNAJU ZA IGRALISTE A GRADONACELNIK NOKAD NIJE BIO.SRAMOTA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA