INVESTICIJA U ZDRAVLJE DECE: Čelnici Beograda obišli obnovljenu fiskulturnu salu škole u Sopotu (FOTO)

Gradonačelnik je rekao da ta osnovna škola nije imala funkcionalnu fiskulturnu salu duže od 30 godina i da je u njenu rekonstrukciju uloženo 18 miliona dinara

  • 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević obišli su obnovljenu fiskulturnu salu u OŠ "Janko Katić” u selu Rogača kod Sopota.

Gradonačelnik je rekao da ta osnovna škola nije imala funkcionalnu fiskulturnu salu duže od 30 godina i da je u njenu rekonstrukciju uloženo 18 miliona dinara.

- Drago mi je što smo đacima, kojih ima više od 160, dali na korišćenje fiskulturnu salu u kojoj će provoditi više vremena baveći se sportom. Osmeh na njihovim licima govori koliko njima ovo znači, a upravo ova sala je dobar rezultat rada Opštine Sopot, koja je insistirala da se nakon toliko godina izgradi ova fiskulturna sala. Ovo je primer odgovorne politike Grada Beograda i Opštine Sopot - rekao je Siniša Mali.

On je dodao da je grad usmeren na to da se u Beogradu uredi što više škola.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- To što smo u selu Rogača pokazuje da imamo želju da svim stanovnicima Beograda, bez obzira na to u kom delu žive, obezbedimo iste uslove za život, obrazovanje, zdravstvo i to je politika od koje nećemo odustati. Impresioniran sam načinom na koji Živorad Milosavljević vodi ovu opštinu, a to se vidi po ljudima, ali i uređenim ulicama, parkiralištima, kanalizaciji, vodovodu, a svako domaćinstvo u Sopotu ima i gasovod - istakao je gradonačelnik.

On je naveo da je za ovu i narednu godinu izdvojeno 200 miliona dinara za potisni cevovod koji će, kako je naveo, ostvariti uštede u snabdevanju Sopota pijaćom vodom.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Uskoro će krenuti i rekonstrukcija puta Mali Požarevac – Mala Ivanča, 60 miliona dinara smo izdvojili za sanaciju klizišta u Guberevcu, uređujemo vrtiće, raskrsnice i zajedno poboljšavamo uslove života meštana Sopota. To pokazuje da zajedno možemo mnogo i zbog toga su izbori u aprilu važni - rekao je Mali.

Živorad Milosavljević je zahvalio Siniši Malom na poseti jer, kako je naveo, ne pamti da je neki gradonačenik posetio ovo selo.

- Život se odvija i izvan kruga dvojke i grad je na periferiji lep kao u centru. Zadatak nam je da stvorimo bolje uslove za život građana. Uradili smo parking od 70 mesta ispred crkve u ovom selu kao i put od Baba do Parcana, a predstoji nam završetak trga u Ralji - rekao je Milosavljević.

Osim fiskulturne sale, škola ima i tri otvorena terena za male sportove, a čelnici grada učenicima su danas uručili i pet paketa lopti i strunjače kako bi imali sve potrebne uslove za rekreaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA