BEOGRAD ZA 155 DANA U SASVIM NOVOM RUHU: Evo kako će izgledati trg Slavija posle rekonstrukcije (VIDEO)

Ono sto je traženo od projektanata, jeste da u svakom momentu bude oslobođena veza Bulevar oslobođenja - Nemanjina ulica i Kralja Milana - Makenzijeva

  • 16

Rekonstrukcija Slavije počeće 15.juna i trajaće tačno 155 dana. Radovi neće biti na smetnji saobraćaju, a ni gužve nisu predviđene novim projektom, tvrde zvaničnici.

TENDER ZA SLAVIJU: Menadžer grada pozvao sve kompanije da učestvuju u realizaciji velikog projekta

Spomenik Dimitriju Tucoviću koji se nalazu u centralnom delu Slavije, biće premešten kod Narodne banke, Mek Donalds ostaje na istom mestu. Deo između ulice kralja Milutina i kružnog toka biće lepa javna površina gde će građani moći da borave i uživaju u fontani koja je predviđena novom rekonstrukcijom. Trafike brze hrane, tezge sa knjigama i drugi neplanirani objekti, biće uklonjeni.

Ono sto je traženo od projektanata, jeste da u svakom momentu bude oslobođena veza Bulevar oslobođenja - Nemanjina ulica i Kralja Milana - Makenzijeva. Radovi ce biti podeljeni po fazama tako da ova dva koridora uvek budu prohodna.

- Svesni smo prohodnosti ovog dela grada, tako da će radovi biti gotovi u najkraćem roku. Kada se sve završi Slavija će biti mnogo lepša i funkcionalnija - istakao je gradski menadžer, Goran Vesić.

Foto: Promo Foto: Promo

Vesić je najavio velike kazne za svaki produžetak radova, a uslediće i bonusi za sve prevremeno završene radove.

- Ono što se dešavalo sa radovima u ulici Vojvode Stepe neće se ponoviti i sa rekonstrukcijom Slavije - istakao je Vesić.

Problem sa pešačkim prelazima biće rešen tako što će svaki od njih biti udaljen za 100 metara od kružnog toka. Na taj način neće biti zaustavljanja na Slaviji, neće se stvarati gužve, a autobusi i tramvaji imaće posebnu trasu.

Građani će uvek biti na vreme obavešteni kuda da idu, biće organizovane i alternativne rute, tako da ako se svi budu pridržavali radova, veliki projekat biće završen do polovine novembra.

Pogledajte i video u kome je detaljno opisan početak radova na Slaviji:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boris

    31. mart 2016 | 19:50

    Nema para penzionerima s ima za Beograd...Brograd je Srbija a neka ostali delovi Srbije odumiru,bolje da ste izgradili negde neku fabriku ili savremenu bolnicu

  • Kratke li pameti

    31. mart 2016 | 20:41

    Pa to su pricali i pred prosle izbore.

  • ☆☆☆

    31. mart 2016 | 21:09

    Ovaj ko je smislio ovo za Slaviju nije razmišljao.Fontana zaklanja pogled vozačima a i zaboravio je na košavu.Kada bude duvala sve će okolo da prska,a zimi,zimi će zjapiti prazne instalacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA