MALI: Srbija je postala stabilna zemlja za investicije! (FOTO)

- Počeće izgradnja robne kuće "Ikea", hotela "Hilton", počećemo izgradnju velike kule u Beogradu na vodi i vrednost tih projekata koje započinjemo u aprilu je 350 miliona evra - rekao je Siniša Mali

  • 4

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor MRS Propertis Tomas Vilacen, položili su danas kamen temeljac za Shopping Retail Park u Borči.

Mali je rekao da je u pitanju druga velika investicija na području Palilule u samo dva dana, čija je vrednost 15 miliona evra, kao i da će 500 ljudi tu naći posao.

- Ovo nije prva investicija kompanije MRS Propertis u Beogradu, što govori da ovaj investitor, kao i mnogi drugi, ima poverenje u Beograd i Srbiju i da smo postali stabilna zemlja za inveticije. Za Palilulu slede bolji dani, izdvojili smo 277 miliona evra kako bismo u narednih deset godina potpuno završili vodovodnu i kanalizacionu mrežu na ovoj opštini. Završićemo i asfaltiranje svih kategorisanih i nekategorisanih puteva, a naredne godine ćemo postaviti kamen temeljac za dom zdravlja u Borči, koji je veoma važan za građane ovog dela opštine. Sa otvaranjem Pupinovog mosta radimo i na razvoju privredne zone s kineskim investitorima, a to su i nova radna mesta i nove investicije - istakao je Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Prema njegovim rečima, početak ovih radova je samo jedan u nizu događaja koji označavaju velike inesticije za srpsku prestonicu.

- Počeće izgradnja robne kuće "Ikea", hotela "Hilton", počećemo izgradnju velike kule u Beogradu na vodi i vrednost tih projekata koje započinjemo u aprilu je 350 miliona evra. Podržavamo reformsku politiku Vlade Republike Srbije, pokrećemo investicije, otvaramo nova radna mesta i od toga nećemo odustati - naglasio je gradonačelnik i zahvalio kompaniji MRS Propertis na tome što je nastavila da investira u Beogradu.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Direktor MRS Propertis Tomas Vilacen naveo je da je ritejl park u Borči investicija vredna oko 15 miliona evra i da će biti izgrađen u skladu s najboljim građevinskim i arhitektonskim standardima.

- Do sada je izdato 80 odsto površine ritejl parka, što potvrđuje njegov značaj i potencijal. Svečano otvaranje ovog parka u Borči planirano je za šest meseci, u oktobru - naglasio je Vilacen i zahvalio gradonačelniku i Gradskoj upravi na ažurnosti u procesu dobijanja dozvola.

Događaju su prisustvovali glavni urbanista Milutin Folić i šef Odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Aleksandar Jovičić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    5. april 2016 | 18:41

    Interesantno?... (Vase bivse kolege, iz "Deloitte & Touche" ne misle - tako.A moguce je,da kao jedna od najvecih konsultanskih firmi ,nisu - obavesteni?)...

  • Sneza

    5. april 2016 | 16:15

    E bas je stabilna ko vrbov klin

  • Java

    5. april 2016 | 15:55

    Stabilni smo ko Banja luka 68 god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA